Dagelijks archief: april 13, 2016

13.04.2016 – hitland – 24 km

**13.04.2016 – hitland – 24 km**

ronde 1 – 16,5 km

Vandaag weer een rondje in 2 delen. Eerst alleen en vanmiddag met woeffie. Ze doet het prima en is vrolijk en fit. Ik kom maar moeilijk op gang en start de warming up gevolgd door een stukje rustig. Maar zo zonder woef moet ik de kans grijpen om iets te trainen dat met haar lastiger is dus ga ik maar van start voor mijn continu ronde. Geen idee hoe lang ik dat ga doen, ik weet wel waar ik naartoe werk en voor wanneer dat moet gebeuren. Maar we zien het wel en ik start gewoon met lopen. Het eerste stukje gaat eigenlijk wel goed, de hartslag blijft mooi in de zone. Na 2.000 nog een lapje, daarna nog een lapje en nog een lapje enal snel ben ik over de 8.000 die ik enkele dagen geleden ook liep. Dan loop ik wel even door tot 10K. Voor nu genoeg. Ik klok af op een keurige pace met een laag gemiddelde HF. Stuk beter dan vorig jaar overigens op deze afstand. Na de kern, loop ik nog een paar kilometer op RWR en start de cool down. Na 16,5 km sta ik weer bij de auto.

gegevens:

* 16,5 km
* 15 graden – zon

april 169 km – 2016 totaal 1.327 km

ronde 2 – 7,5 km

Het is de hele dag mooi weer gebleven en aan het einde van de middag ga ik met woeffie nog even op stap. Het onweert als we in het natuurgebied zijn, maar er is eigenlijk geen bliksem meer en het lijkt niet ‘eng’. Het is wel grijs ineens maar ik zie wel wat er gebeurt qua weer. Eerst even de warming up. Geen ijsvogeltjes helaas. Daarna starten we de ronde en dat loopt prima. Als we bij Leefgoed zijn, scheurt de hemel ineens open. Niks aan te doen. De temperatuur is prima dus het loopt niet vervelend maar een petje was wel fijn geweest. We lopen rustig ons rondje maar helaas stoort de Mio ineens en loopt op tot 170 en dan zet ik hem uit. Misschien door de waterdruppels. Ik loop dus maar gewoon zoals het lekker voelt en dat gaat best goed. Ik ben onder de indruk van het Lafuma giletje dat ik nu al elke keer draag als ik ga lopen. Nooit te warm en…. (zo blijkt nu) waterdicht aan de voorzijde en dat is erg fijn want dan blijft het lichaam gewoon lekker warm. Onverwacht prettig dus.

Woef vindt het allemaal best gelukkig en na 7,5 km staan we weer bij de auto. Lekker kort rondje en prima gelopen. In de auto droog ik woef lekker af en dan gaan we weer huiswaarts. Toch 24 km gelopen vandaag.

gegevens:

* 7,5 km
* 14 graden – regen en onweer

april 176 km – 2016 totaal 1.334 km