Dagelijks archief: april 28, 2016

28.04.2016 – hitland – 14 km

**28.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag ga ik weer in de ochtend op pad. Het weer lijkt tamelijk goed en de wind lijkt wat minder dan gisteren. Als we in het natuurgebied komen, blijkt dat niet zo te zijn maar staat de wind anders dan gisteren. Gisteren had ik steeds de wind vol op kop als ik vanaf de dijk weer terug liep, nu heb ik de wind tegen op het lange stuk door Hitland heen. Ook niet prettig. Ik twijfel enorm wat ik aan moet trekken maar ik kies uiteindelijk toch voor het jack en doe woef ook de cloudchaser aan. Ze vindt het volgens mij wel prettig met dat ding aan en als we alsnog worden overvallen door een bui, dan wordt ze in ieder geval niet nat en koud. Ik stik meteen van de warmte want de zon schijnt natuurlijk ineens vrolijk als ik ga lopen en dat maakt het meteen toch warm. Ik twijfel of ik mijn jasje wil omknopen maar als ik even later tegen de wind loop, dan is het toch wel weer fijn. Ik loop eerst richting de dijk en het leefgoed. Woef weet dat al en stopt ergens 150 mtr voor mijn keerpunt. Ze blijft dan rustig staan wachten maar houdt dat wel in de gaten want stel je voor dat ik toch door loop…. Twee dames die me tegemoet komen zien ineens een wafje midden op het pad staan en roepen me na of ‘dat mijn hondje is’. Als ik weer omkeer en ze passeer, zeg ik dat dat hondje op me wacht totdat ik gekeerd ben. Ze vinden het wel grappig en zeggen ‘slimme hond’. Dat is ook zo en samen met mijn blije wafje loop ik weer door. Ik sla weer rechtsaf en loop langs alle koetjes die weer in de weide staan. Altijd weer een leuk gezicht als ze er zijn en helemaal achteraan staan inmiddels drie kleine kalfjes.

Als ik ongeveer 11 km op de teller heb staan, zie ik enorme grijze wolken in de verte. Gaat het nou onweren? Ik besluit alvast terug te lopen naar de golfbaan. Eventueel kan ik daar dan nog wel een stukje naar de dijk lopen en terug als ik nog wat afstand wil maken maar dan ben ik in ieder geval dichterbij de auto. Dan gaat het ineens regenen en even later sneeuwt het. Grote vlokken vallen op woefs neusje en blijven daar even liggen. Wat een idioot weer. Na een minuut of tien stopt de sneeuw weer en regent het zachtjes. Ik loop nog een klein stukje verder en uiteindelijk klok ik af na ruim 14 km. Het was best een lekker loopje maar ik merk al dat mijn gilet van Lafuma beter met de regen omgaat dan dit warme jackje. Vreemd is dat toch. Volgende keer dus lekker mijn giletje aan en eventueel de rainsleeves mee voor mijn armen als er een koude wind staat. Ik ben echt niet (meer) zo van de mouwen geloof ik.

Op naar de volgende run. Ook deze keer vond woef het weer leuk en zijn de zooltjes helemaal OK (met insmeren onderweg). Vanmiddag even fietsen als het weer het toelaat!

gegevens:

* 14 km
* 10 graden

april 333 km – 2016 totaal 1.491 km