27.04.2016 – hitland – 14 km

**27.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag is S. vrij vanwege Koningsdag en besluiten we samen op pad te gaan voor een rondje. We gokken erop dat we toch tussen de buien door kunnen lopen hoewel het bij de start aanvankelijk er even op lijkt alsof we al meteen in de regen beginnen. Helaas rijdt S. het stukje naar Hitland wel even in de regen maar daarna is het ineens weer helemaal droog en schijnt zelfs het zonnetje even. Het is wel waterkoud en ik heb bij de warming up gewoon zelfs mijn handschoenen aan. Ik ga toch niet kou lijden voor niks! Maar het voelt wel gek zo in mijn jack met pet voor eventuele regen en handschoenen. Maar vooruit maar. Woef heeft de cloudchaser aan en zo starten we dan maar de run.

Ik ben natuurlijk al vrij snel warm hoewel de handschoenen erg lekker waren bij de warming up. Maar die verdwijnen natuurlijk al snel in de zak van S. en het jack en de pet zijn veel te warm tijdens het lopen. Jammer dan, gewoon lekker doorlopen en niet zeuren. Het is ook prettig dat het droog en vriendelijk is dus die warmte neem ik dan maar op de koop toe.

klik voor groot

Ik kies weer voor 1000-tjes en doe elke 3 km weer even de stick op de poot van woef. Maar dat ziet er allemaal prima uit en ze heeft nergens last van. Deze keer dus heel erg snel geheeld en dat is erg prettig. We hebben niet eens de kar bij ons want we gaan ervan uit dat ze gewoon lekker mee loopt en dat klopt ook. S. rijdt voor het eerst op zijn nieuwe fiets die we afgelopen zondag hebben gekocht in Limburg. Hij stelt tevreden vast dat hij nu (met weinig moeite) een stuk sneller is. Dat belooft dus veel goeds … (hahaha nou ja niet voor mij als ik me straks rot moet trappen om hem bij te houden).

Ik loop nog steeds met de dubbele compressie aan het linkerbeen en dat voelt tijdens het lopen allemaal prima gelukkig. We lopen de armen richting de dijk tweemaal en harken zo wat kilometers bij elkaar. Ik wil niet naar het andere deel van Hitland omdat ze daar net van die scherpe schelpjes op het pad hebben gegooid als bedekking. Dat is nu veel te scherp voor de zooltjes van woef. Maar zo gaat het ook prima en na 14 km staan we weer bij de auto. Best een aardig rondje geworden zo. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 5 graden

april 319 km – 2016 totaal 1.477 km