Dagelijks archief: april 7, 2016

07.04.2016 – hitland – 14 km

**07.04.2016 – hitland – 14 km**

Vandaag kom ik maar moeilijk op gang om iets te gaan doen. Het regent pijpenstelen in de ochtend en het is koud door de wind. Maar aan het einde van de middag knapt het toch op en besluit ik alsnog op pad te gaan voor een rondje. Woef blijft thuis, die heb ik al een paar keer lekker uitgelaten. Omdat het toch lijkt te gaan druppelen en het bovendien toch koud is, kies ik voor mijn Niks flashmax jackje met daaronder een heel dun shirtje. Dat blijkt een verkeerde keuze uiteindelijk want dat was dus veel te warm.

Ik loop tijdens de warming up weer langs het watertje in de hoop dat ik de ijsvogeltjes zie of hoor, maar dat gebeurt helaas niet. Daarna maak ik weer de ronde door het gebied en over de dijk. De Lepelaar die zich zo fraai van dichtbij liet bewonderen gisteren is er niet. Zo zie je maar hoe goed het was dat ik toch ben terug gegaan met de camera! Ik zie wel smientjes, krakeendjes, diverse futen en andere vogels. Ineens komt er ook blauwe lucht door de bewolking heen en af en toe schijnt ineens de zon waardoor ik het echt warm krijg. Omdat ik tussen de bomen loop en ook beschutting heb van de huizen, merk ik niet veel van de wind maar krijg ik het wel steeds warmer. Daarom besluit ik maar de andere kant op te lopen richting het andere gebied. Daar loop ik dus ineens vol in de wind en dat maakt het lastig(er) om de hartslag laag te houden. Het tempo moet dus helaas iets terug maar ik wil per se continu op maximaal 130 lopen dus zo doe ik het ook.

Ik maak twee foto’s voor iemand in de UK die virtueel met me ‘meeloopt’. Hij is net geopereerd en kan niet lopen en zo lopen we dus een blokje om. Ik stuur de foto’s die ik onderweg maak door en zogenaamd klokken we ook aan het einde van de run samen af.

klik voor groot

Volgende keer weer een andere training. Ik denk dat ik morgen lekker off road met woef ga lopen. Ik denk dat het helemaal niet goed is dat woef nu minder loopt eigenlijk. Ik zal dus in ieder geval proberen elke dag wel een kort rondje met haar te rennen en dan aan te vullen met wat langer alleen op de dagen dat ik dat zou willen. Anders wordt ze ineens stijf en stram misschien en dat is niet de bedoeling. Alleen vindt ze niks aan het rondje in Hitland

gegevens:

* 14 km
* 10 graden – winderig

april 97 km – 2016 totaal 1.255 km