Dagelijks archief: april 2, 2016

02.04.2016 – garderen – 17,5 km

02.04.2016 – garderen – 17,5 km

Eigenlijk wilden we vandaag gaan overnachten in Garderen na de run, maar we besluiten toch om alleen een stukje te gaan lopen daar en dan naar huis te gaan. Het weer is prima om te lopen overigens. Bewolkt, geen wind en een temperatuur van een graad of 12. Niet zo warm als voorspeld was, maar een prima dagje. De keuze om gisteren met de kan op pad te gaan, bleek dus een goede want het weer was iets beter gisteren met meer licht en zon.

We vertrekken na de middag voor onze run en parkeren weer bij de camping aan de bosrand. Op zich best jammer dat we het niet gaan doen, maar we hebben al enorm veel dingen in de laatste week gepropt dus dat is al niet slecht. Woef heeft rustdagen gehad en is vrolijk en blij, dus nemen we de doggyride niet mee. Ik ga ervan uit dat ze fluitend dit rondje gaat meelopen en mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen we altijd eerder terugkeren en de kar ophalen uit de auto. Maar ik kan alvast verklappen dat woefje werkelijk nergens problemen mee had, aan het einde nog leuk met een tak ging rennen en wij vermoeider leken dan zij. Geen enkel probleem dus. Zij was nog lang niet klaar aan het einde van de run. Overigens is dit een prachtige afleiding voor haar want ze is weer een beetje schijndrachtig compleet met uiertjes.

klik voor groot


Het lopen gaat goed en vlot. Het loopt natuurlijk weer heerlijk zo in het bos.

klik voor groot


Al snel zijn we bij de afslag naar rechts, en steken we even de weg over richting de heide. We kiezen vandaag voor de korte route die ongeveer 15 km zal zijn. Op de heide moet woef even aan de riem in verband met de schaapskudde en voor het eerst in al die tijd dat we hier lopen, staat de kudde vlak langs het pad. Dat is wel erg leuk, zeker met de lammetjes die overigens al heel groot zijn en blijkbaar in de winter binnen zijn geboren.

klik voor groot


Ik stop toch even om te kijken en praat met de herder(in) over de hond die nog in training is. Het is een herplaatser die veel aanleg heeft maar nog erg veel moet leren. Het is leuk om de schapen te bekijken van zo dichtbij en met haar te praten.

klik voor groot


Voor het eerst loop ik lekker zonder rugzak en heeft S. de Deuter Futura op zijn rug met wat water voor woef en de camera en riem. Zonder rugzak lopen is ook best prettig en zo kunnen we die dag rugzak eens uitproberen.

Na de schaapskooi met de kudde, lopen we weer verder een stukje langs de heide en gaan we alweer terug richting Garderen en de auto. Helaas breekt het voorspatbord van de fiets maar dat kunnen we nu makkelijk achterop de rugzak vastbinden. Die moeten we dus vervangen. Valt nog niet tegen, want het is het eerste dat kapot gaat aan de fiets en uiteindelijk is er toch al heel veel mee gereisd en mee gefietst.

Als we weer bij Garderen komen, maken we nog een extra lusje over de rode route. Daar lijkt wel zand te zijn verdwenen want de wortels liggen allemaal boven de grond. Dat loopt en fietst dus niet makkelijk maar leuk is het wel.

Om nog wat uit te lopen, maken we nog een extra lusje en we zien dan dat woef echt nog niet moe is. Ze rent vrolijk rond met een stok. Bovendien kijkt ze tevreden en blij dus dat zit wel goed.

Na 17,5 km staan we weer bij de auto. In het dorp eten we nog een lekkere tosti en een ijsje en daarna gaan we huiswaarts. Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 17,5 km
* 13 graden

april 32 km – 2016 totaal 1.190 km