Dagelijks archief: april 21, 2016

21.04.2016 – hitland – 14 km

**21.04.2016 – hitland – 14 km**

ronde 1: 7,5 km

Vandaag eindelijk weer een rondje met woefje. Ik heb geen idee hoe dat zal gaan, maar ze wilde zo graag mee en bovendien is het ook beter gezien de schijndracht. Proberen dan maar! We lopen eerst offroad langs het water en dat is helaas een beetje vochtig. Als ik aan het einde van het pad naar haar voetje kijk, twijfel ik enorm of het wel goed zal gaan en wil aanvankelijk terugkeren met haar. Maar bij het bruggetje kijk ik nog een keer en zie ik dat het er eigenlijk prima uitziet. Eerst maar een stukje lopen en dan op de terugweg weer kijken als ik op dit punt ben. Zo gezegd zo gedaan. Ik doe een RWR rondje en kijk hoe ze loopt. Nou prima, ze is blij en springt om me heen en vraagt zich af waarom we niet een beetje opschieten. Dat ziet er dus goed uit. Als ik weer bij het bruggetje ben, kijk ik naar het voetje en alles staat op groen. Nog maar een stukje! Ik loop naar de lange arm en weer terug en besluit dat het dan wel genoeg is voor haar, omdat het ook vrij warm is. Ze is nog steeds happy en fit maar niet overdrijven nu ineens. Na 7,5 km staan we weer bij de auto. Straks een stukje fietsen en dan onderweg weer een stukje wandelen. Dan heeft ze straks toch best weer een stukje gelopen voor het eerst!

gegevens:

* 7,5 km
* 19 graden

april 262 km – 2016 totaal 1.420 km

fietsen: 20 km

Lekker ook even gefietst in de middag met woef in de doggyride. Na elke 4 km even een kilometer gewandeld met haar en dat vond ze prachtig. Zo liep ze toch nog 10 km mee vandaag!

ronde 2: 6,5 km

Vanmorgen liep ik voor het eerst weer met woefje en deed ik maar een kort rondje van 7,5 km met haar. Vanmiddag fietste ik lekker met de doggyride een rondje van 20 km en vanavond ga ik dan nog even op pad. Omdat het laat is, fietst S. met me mee. Dat is gezellig maar omdat het al vrij laat is, besluit ik tot een snelle ronde. Weer eens een andere training dan normaal en ik kies voor de korte kern van 4.000 mtr verdeeld in 2×2.000 mtr met tempo. De eerste 2.000 mtr lap loop ik behoorlijk snel door. Ik klok af op een mooie gemiddelde pace. De tweede lap van 2.000 mtr probeer ik wat kalmer aan te doen en ik probeer op 6 min/km te lopen maar omdat het al donker is, zie ik niks op mijn horloge. Ik klok af op 5.45 min/km en ben daarmee sneller dan gepland maar dat is ook prima.

klik voor groot

Dag totaal is 14 km hardlopen en 20 km fietsen dus helemaal niet slecht. En voor het eerst woefje ook weer lekker mee geweest!

gegevens:

* 6,5 km
* 11 graden