review: campsite – vijlen (rozenhof)

Van 3 tot 5 februari 2017 stonden we met de toen gloednieuwe Eureka Sphinx 5 op camping Rozenhof in Vijlen. De enige camping in de buurt die open was.

prijs

Duur! Voor twee nachten met tent, twee personen, elektriciteit (beperkt) en vier douchemunten en hond betaalden we 49 euro. Daarbij bleek het waterpunt bij de tent afgesloten vanwege de vorst. Geen reductie voor het ontbreken van water en ook geen geld terug voor ongebruikte douchemunten.

ligging

De camping ligt aan Camerig, een doorgaande weg. In de zomer druk met motoren en auto’s. Nu geen verkeerslawaai op het lager gelegen punt waar wij zaten. Vanaf de camping loop je zo het bos in.

de camping

Vrij groot en propperig. De plattegrond lijkt heel wat maar de plekken zijn klein. Veel seizoensplaatsen. Uiteindelijk kozen we voor een plekje (51) onderaan waar we zon zouden moeten hebben (klopte) en redelijk uitzicht. De grond was erg modderig en bovendien totaal niet vlak.

Er is een restaurant (nu open tot 20 uur) en frituur. In de zomer een klein zwembadje. Verder paardenstallen, volières en een hok met hond die blaft als er iemand loopt. Lijkt me erg irritant bij drukte. In principe heeft iedere plek electra, water en WiFi. Wij hadden dus deze keer geen water en dat is vervelend en lastig.

sanitair

De sanitair gebouwen liggen vlakbij het restaurant. Op zich niet zo ver vanaf de plek waar wij stonden maar je moet wel klimmen want er is hier niets vlak. Er zijn aan de ene kant van het gebouw douche ruimtes en wasplaatsen, aan de andere kant zijn de toiletten en wastafels. Gescheiden voor dames en heren. De toiletten zijn warm en schoon, er is toiletpapier en zeep en een droger voor de handen.

parkeren

Er is een grote parkeerplaats bij de weg en een kleinere lager gelegen. Dat was voor ons dus redelijk dichtbij. Er gaat echter om 19 uur een slagboom naar beneden en dan kan je het terrein niet meer af en moet je dus bij de weg parkeren. Een idioot systeem dus, want een pasje of muntje voor de slagboom zou logischer zijn. Dat betekende de tweede nacht dus vanaf de weg door de regen naar de tent lopen en dat is niet prettig.

wifi

Er is WiFi maar dat hebben we niet gebruikt of getest.

conclusie

De camping deed ons niets. Het maakt om een of andere reden een onverzorgde indruk. De plaatsen zijn klein, modderig en niet vlak. Door de hoogteverschillen heb je wel mogelijkheid om ergens een plekje te vinden waar je niet tussen de campers zit maar bij drukte moet dit afschuwelijk zijn. Te duur voor wat ze bieden. Afrader.

Website van camping