Kleding


terug naar het weblog RunPower

terug naar de kleding review

Overige kleding - handschoenen (touchscreen)

Ik heb nooit gedacht dat ik speciale handschoenen zou willen hebben om een telefoon of scherm mee te kunnen bedienen. Ik gebruik imers geen telefoon voor hardloop applicaties of muziek. Maar sinds ik de Sony Xperia Z1 heb, gebruik ik de telefoon voor foto's en voor de kaart. In de UK heb ik namelijk echt een gedetailleerde kaart nodig en moet ik dus dikwijls de telefoon erbij pakken. Handschoenen aan en uittrekken, bleek niet echt handig want ik had dikwijls ijskoude handen in weer en wind. Dat deed me besluiten om toch eens om te zien naar goede touchscreen handschoenen en daarvoor speurde ik heel wat artikelen en reviews af. Uiteindelijk kwam ik bij de Egloves uit die notabene in de UK gemaakt worden. Ze hebben in 2012 en 2013 al heel wat prijzen gewonnen. En zo kwam het eerste setje Egloves dus bij me binnen om uit te proberen.


Eglove Sports - ongeveer 20 ponduiterlijk

De sports gloves zijn dun en voelen licht aan. Bovenop zit een geborduurde e. Aan de volaire zijde zit de grip en aan de duim en wijsvinger het materiaal om de touchscreen mee te kunnen bedienen. Ik koos zelf voor de minder opvallende zwart/zwart variant maar ze zijn er ook in roze en in zwart/groen.

materiaal

High tech handschoen met ademend lycra. Aan duim en wijsvinger materiaal om touchscreens te kunnen bedienen. Te wassen en te drogen in de machine.

hoe zitten de handschoenen

Erg prettig. Ik liep hiervoor hetzij met dunne Nike handschoenen hetzij met wat dikkere Ektif handschoenen. Maar deze dunne handschoenen zitten als een tweede huid. Ik had eerst op basis van mijn lengte een medium maat gemeten, maar uiteindeijk moest dat toch echt een large zijn. Dat is wel iets om even rekening mee te houden. Ze vallen niet erg groot naar mijn ervaring. Er zit een niet al te groot stukje dubbel gebreid materiaal dat doorloopt naar de pols, net lekker om de overgang tussen handschoen en shirt of jack te bedekken. De handschoenen zijn niet te warm, maar houden de handen echt goed warm. Van de grip en de touchscreen stukjes heb je geen last bij het dragen. Wel even het etiket aan de binnenkant weghalen want dat zit niet zo lekker. Er zit ook een aparte strook brushed materiaal bovenop om zweet (of snot) te kunnen wegvegen.

werking

Prima. Ik heb geen enkele keer gemerkt dat het touchscreen niet reageerde bij aanraking. Ik vind het zelf erg prettig da zowel de duim als de wijsvinger gebruikt kan worden. De grip op de handschoen is ruim voldoende om de telefoon vast te houden. Ik heb alleen een siliconen hoesje om de telefoon en ik heb geen enkele keer de telefoon bijna laten vallen. Grip is dus prima.conclusie

Heerlijke lichte handschoenen die erg gemakkelijk weg te stoppen zijn in tight, rugzak of zakje van een jack. Zelfs bij wind zitten ze comfortabel warm zonder te warm te worden. De handschoenen werken uitstekend op een touchscreen. Aanrader +++

Eglove Extremeuiterlijk

Ik koos weer voor de saaiere zwart/zwart uitvoering. Duidelijk een heel stuk dikker dan de Sports variant. Verder hetzelfde dus een geborduurde E op de bovenzijde en aan de handpalm kant de grip en de touchscreen stukjes op duim en wijsvinger.

materiaal

Deze handschoen is van gevoerde fleece dus een stuk dikker dan de dunne lycra van de Sports uitvoering. Ook hier een strip tussen wijsvinger en duim om zweet mee weg te halen. Windproof materiaal. Wasbaar in de machine en mag in de droger.

hoe zitten de handschoenen

De handschoenen zijn duidelijk dikker dan de Sports. Als het echt koud is, voelen de handschoenen prettig warm, maar je merkt duidelijk dat ze minder ademend zijn dan de Sports. Als je de handschoenen uittrekt, voelen de handen een beetje klam. Maar dat komt waarschijnlijk ook door de temperatuur die nog niet laag genoeg is. Ik kocht deze handschoenen na een ijskoude run door de Cheviot Hills in de UK. Ik wist toen dat ik echt wel dit soort handschoenen nodig had omdat ik ook op de kaart moest kijken. Voorlopig moet het eerst even kouder worden maar de handschoenen zitten comfortabel.

werking

Een hele enkele keer haperde de touchscreen na aanraking maar de handschoenen werken gewoon prima. Grip is ook prima, ondanks de dikte heb je steeds voldoende grip op de telefoon of navigatie apparatuur.

conclusie

Prima handschoen voor echt koud weer. Aanrader.

Handige tabel om te zien welke handschoen voor jou geschikt is!

Kijk voor meer informatie op de website van Eglove

Type Warmte Windproof   Waterproof  Ademend 

Grip Wassen  Drogen 
XTREME boven -5oC Ja Resistant Nee Part-Silicon Machine Machine
SPORT boven 3oC Nee Nee Ja Part-Silicon Machine Machine
SKI boven -20oC Ja Ja Ja PU Grip Machine Lucht
EQUEST GRIP PRO   boven 5oC Nee Nee Ja Full Silicon Machine Lucht
EQUEST WINTER boven -2oC Nee Nee Ja Part-Silicon Machine Machine
BIKE boven 5oC Ja Resistant Ja Gel Pad Machine Lucht

terug naar het weblog
RunPower


terug naar de kleding review