review: schoenen: Hoka One One

**review: schoenen: Hoka One One**

Inmiddels loop ik alweer een paar honderd kilometer op Hoka schoenen. Aanvankelijk op de Bondi B, inmiddels is de renstal uitgebreid.
Uit de ultra wereld had ik al eens verhalen gehoord over ‘Hoka’. Op de plaatjes zien de schoenen er achterlijk uit, alsof het hoge moonwalkers zijn. Ik had er weinig fiducie in maar toen ik ze alsnog hier in Nederland kon passen, besloot ik de gok maar eens te wagen dan. Ik liet een maat 10,5 US (heren) komen en probeerde ze rustig uit in huis. De maat lijkt aardig overeen te komen met de maatvoering van Asics en Brooks.

lees verder

2 gedachten over “review: schoenen: Hoka One One

  1. Martijn

    Hoi Max,

    Hoe is de hielkap van de Hoka vergeleken met Kinvara? Ik vind de Kinvara een prettige soepele hielkap hebben, waar andere schoenen soms een erg harde (of hoge) hiel hebben. Zover ik zie is de hielkap van de Bondi niet te hoog, maar is stug of soepel?

  2. max

    Hoi Martijn,

    De Bondi is erg soepel rond de hiel en zeker niet hoog. Ik heb zelf namelijk een probleem aan de buitenkant van de enkel bij de laterale malleolus. Vandaar dat ik zo idioot veel schoenen heb (uitgeprobeerd). Ik heb de laatste Kinvara al verkocht dus kan niks voor je opmeten. Maar het is een soepele schoen zonder hoge of harde hielkap.

Reacties plaatsen niet mogelijk.