review: flipbelt

In Amsterdam kocht ik op de stand een Flipbelt. Ik had er al eens naar gekeken maar vanwege de prijs, wilde ik de belt eerst wel eens passen. Zo gezegd zo gedaan en na de run loop ik terug naar de stand om te passen en ook om te kijken of de telefoon erin zou passen.

hoe zit het?

In tegensteling tot de Spibelt waar een sluiting aan gemaakt is, is de Flipbelt een band uit één stuk waar je dus in moet stappen. Ik vind dat niet erg handig maar de praktijk zal moeten uitwijzen hoe het echt is. De bad zit natuurlijk redelijk strak en afhankelijk van voorkeur kan de band om de heupen of het middel gedragen worden. Er zijn verschillende maten dus opmeten en/of passen is raadzaam.

wat kan er in?

Een telefoon, geld, gelletjes of andere voeding, water, sleutels etc. Eigenlijk past alles er wel in. k heb onderweg ook de hondenriem erin gepropt en ik denk dat een heel dun windjackje (Salomon bijvoorbeeld) er ook wel in past. Voor de sleutels is een haakje gemaakt dat aardig strak zit maar prima werkt. Heb je waardevolle spullen, dan kan je de band omdraaien zodat de openingen naar binnen zitten tegen het lichaam aan. Wil je er makkelijker bij, dan kan je het beste de openingen aan de buitenkant laten. Ik koos voor de zippered versie, met een rits zodat er niets uit kan vallen.

  

de praktijk

Inmiddels heb ik er enkele keren mee gelopen. Ik vind zelf het feit dat je ‘in de belt moet stappen’ niet erg handig. Ik zou toch liever een belt hebben die je makkelijk om kunt doen middels een clip of andersoortige sluiting. Vaak rijd ik eerst met de auto naar de start voor de run en dan zit alles in de weg in de stoel. Natuurlijk kan je de belt ook ter plekke omdoen, maar dan moet je dus weer op straat (waar het eventueel nat en vies is), in de belt stappen. Alles wat ik erin wil hebben, past er in. Toch kan ik niet alles er weer even makkelijk en snel uithalen tijdens het lopen. Ik moet vaak een beetje zoeken naar de opening en dan een beetje wurmen om iets eruit te krijgen. Ik denk ook dat het afhangt van de plaats waar je de belt draagt. Om je middel heeft de belt bijvoorbeeld neiging om toch wat op te rollen zodat de openingen een beetje lastiger te bereiken zijn. Ik weet ook niet zeker of ik achteraf de zippered versie handig vind. Bij een versie zonder rits kan je alles gewoon door blijven schuiven en dat is wellicht makkelijker. De belt schuift niet en schudt ook niet. Wat dat betreft doet de belt dus precies wat hij belooft: spulletjes meenemen zonder irritant schudden. Ik moet nog verder experimenteren met de belt maar de voorlopige conclusie is positief. Handig om wat mee te nemen onderweg.

Dit artikeltje staat ook op de review site met nog veel meer reviews!