review: Sportful No Rain arm warmers

**review: Sportful No Rain arm warmers**

let op! Er zijn ook ‘gewone’ sportful arm sleeves

In eerste instantie schrok ik toen ik de sleeves kreeg. Ik bestelde ze in de UK in mei 2013 voor 26 pond. Ik dacht dunne soepele sleeves besteld te hebben, maar er kwamen wat dikkere sleeves uit de verpakking met een zachte fleece voering. En dat in mei! Ik trok ze aan en moest toegeven dat ze heerlijk zaten. Wel vrij lang, maar ze pasten goed. Toch maar gehouden dus.

**uiterlijk**

De sleeves zijn goed afgewerkt, met een siliconen rand aan de bovenzijde voor meer grip op de bovenarm. Er zit reflectie op de buitenrand en niet erg zichtbaar staat het merk en de letters ‘no rain’ over de lengte geschreven. Dat valt niet erg op, het zijn gewone zwarte sleeves. De zachte fleece voering is niet te dik, de sleeves laten zich ook prima oprollen of in een zak van een jack of rugzak stoppen.

**materiaal**

De sleeves zijn gemaakt van ‘no rain materiaal’. dat exclusief door Sportful wordt gemaakt. Het is een verbetering ten opzichte van de al bekende en befaamde ThermoDryTex Plus.
ThermoDryTex Plus bestaat uit 84% nylon / 16% Lycra 4-way-stretch materiaal met een zachte geborstelde (brush) fleece als voering. No Rain is geen behandeling om het materiaal waterafstotend te maken, de magie zit in het materiaal zelf. De technologie en het materiaal is vergelijkbaar met een perzik. Als je een perzik uit het water haalt voelt het droog aan. Het perzikdons – de kleine haartjes – laten het water parelen waardoor het van de perzik afrolt (deze prachtige tekst heb ik niet zelf bedacht maar geeft wel aan hoe het werkt). Het is dus geen 100% waterdichte sleeve! Ze voelen prima aan.

**hoe zitten de sleeves**

Ik moest even wennen, omdat de sleeves vrij strak zitten, maar eenmaal aan gewend, zitten ze heerlijk. Op een frissere dag in mei heb ik ze gewoon al gedragen in combinatie met een korte mouw shirtje. Ook bij regen heb ik ze gedragen en dat is echt erg fijn. Ik heb laatst gelopen met sugoi arm sleeves in de regen en toen merkte ik pas goed het verschil. De Sugoi sleeves zijn dun, maar als het regent, heb je direct een strakke en natte sleeve om de arm die erg koud wordt. Niet prettig! Ik vind zelf de sleeves vrij lang qua pasvorm, maar dat kan ook aan mijn armen liggen, hoewel de Sugoi sleeves een stuk korter zijn. Nergens heb ik last van naden of een klemmend gevoel.

**werking**

Ik heb er nu al vaak mee gelopen, en ben er erg content mee. Ze zijn lekker warm maar niet te warm en met regen is het een verademing. Ik heb ze nog niet onder een jasje aangehad, maar ik vind het zelf altijd heel vervelend om te lopen met fris weer, dun jackje, korte mouwen shirt en dan met regen! Dan gaan de mouwen van het jack altijd direct om de armen kleven en ik denk dat het ook in die combinatie heerlijk lopen is. Ik ben wel eens gestart met de sleeves als arm ‘warmer’ met fris weer, en heb ze dan halfweg toch uitgetrokken en opgeruimd toen het te warm werd (ik spreek dan over runs in mei, dus niet in de winter). Ze laten zich gemakkelijk ergens instoppen, daar zijn ze niet te dik voor. Ik vind ze wel te dik om naar beneden te trekken en over de pols te dragen. Ik heb het eenmaal gedaan en het kan prima, maar ik vond ze dan wel een beetje fors.

**conclusie**

Strak afgewerkte sleeves die prima zitten en inderdaad met regen een verademing zijn. Aanrader +++

Deze review is ook te vinden op de review website met veel meer andere reviews van kleding, gadgets, schoenen en heerlijke recepten en andere artikelen.