Dagelijks archief: juni 8, 2013

08.06.2013 – bonawe – 15,5 km

**08.06.2013 – bonawe – 15,5 km**

Vandaag de eerste run aan de westkust. Mijn geliefde gebied, met schone lucht en een geweldige omgeving. Het is lang geleden dat ik hier in de zomermaanden was. Meestal ben ik hier in de winter en met dit geweldig mooie zonnige weer is het helemaal een bonus om hier te kunnen lopen.

Afgelopen winter ontdekte ik voor het eerst dat ik bij Bonawe een mooie route kon kiezen. Ik genoot toen volop, hoewel het geen heldere dag was. Maar zo met de besneeuwde bergtoppen was het erg mooi. Terugkijkend zien de foto’s er wat grimmig uit als je het vergelijkt met de route van vandaag in de volle zon!

Eerst maar eens starten bij de quarry. Ze hebben iets aan het pad gerommeld, want het loopt niet erg lekker en ziet er wat wild uit. Maar ik weet dat de mooie route al na 800 meter zal beginnen. Geen idee hoe ver ik ga lopen vandaag, eerst maar eens kijken hoe het allemaal voelt.

klik voor groot


Adembenemend uitzicht met de bergen en het meer. De blauwe lucht met wolkjes is een bonus.

klik voor groot


Het lopen ging eigenlijl wel goed. Een van de redenen om vandaag al deze route te kiezen is het feit dat ik eventjes een ‘vlak’ stukje wil lopen nu. Ik weet al dat de routes bij Fearnoch en Barcaldine ook weer enorme klimmetjes zullen hebben en daar heb ik na al het autorijden even geen zin in. Nou is vlak ook nog maar relatief, maar in ieder geval hoef ik geen 80 meter te klimmen in een kilometer lange klim. Dat is ook wel eens lekker.

klik voor groot


Overal waar je maar kijkt is het geweldig. Je blijft lopen omdat je benieuwd bent wat er om de hoek weer te zien is. Ook al liep ik de route al eens, het verveelt blijkbaar niet!

klik voor groot


klik voor groot

Woef lijkt het leuk te vinden en doet haar best op de steentjes. Ik koos bewust voor de pure flow, maar ik begrijp nu dat het afgelopen winter op de trailschoenen toch net iets makkelijker liep op de stenen en het rollende gruis. Je glijdt toch makkelijker weg op de pure flow dan op de trailschoenen en ik pas dus ook wel goed op dat ik niet onderuit ga. Het tempo zit er trouwens aardig in zie ik, en ik bedenk dat ik ook straks nog weer helemaal terug moet. Altijd lastig met een ‘heen en weer route’ waar je aanvankelijk blijft lopen maar toch echt weer terug moet.

Dan ben ik alweer bij het hek waar ik de vorige keer stil viel vanwege de uitgestrektheid en de schoonheid van de natuur. Deze keer is het ook weer prachtig, maar heel anders dan in de winter. Dan zijn de bergen ineens ‘grimmiger’ en voel je je kleiner in de natuur zo tussen de bergen. Nu ziet het er toch veel lieflijker uit.

klik voor groot

Verder en verder lopen we en ik geniet.

klik voor groot


klik voor groot

klik voor groot

Het is echt prachtig en ik weet dat de route straks een stukje door een bos zal gaan. Eigenlijk wil ik nou wel eens het hele bosje doorlopen om te kijken wat er nu achter zit, maar ik heb totaall geen bereik met de telefoon en sprak met S een tijd af dat ik iets zou laten horen. Dat ga ik dus niet halen en aan de andere kant is ruim 15 km ook wel genoeg voor vandaag. Ik wil immers nog meer routes lopen dit verblijf!

klik voor groot
We komen eigenlijk niemand tegen. Vlak voor het bos 2 lopers of wandelaars die ik vervolgens op de terugweg nooit meer zal regenkomen. Ben benieuwd waar ze gebleven zijn, want er is nergens een andere weg of een huis te bekennen. Hoewel, er ligt ergens halverwege een huis waar iemand woont. Heel merkwaardig want hoe je daar komt is mij een raadsel.

Helaas keer ik na ruim 7,5 km toch maar om. Ik kan voor mijn gevoel wel uren lopen, hoewel het gevoel in mijn lies nog steeds niet weg is. Maar het is geen pijn meer en daardoor kan ik wel gewoon lopen. Ook merk ik geen verschil tussen lange routes of snelle routes. Soms is het ook een dag ineens helemaal weg. Heel vervelend en ook merkwaardig want ik weet nog steeds niet wat het is, en of het weer terug komt. Maar voorlopig gaat het zoals het gaat en neem ik het er maar van maar binnen grenzen. Helemaal niet zo slecht dus om er maar ene eind aan te breien en terug te gaan.

klik voor groot

Het laatste stukje door de quarry loopt weer rottig op die rare stenen.

klik voor groot

Maar uiteindelijk kom ik weer bij de auto. Woef drinkt lekker en heeft duidelijk dorst. Als we thuis komen gaat ze ineens als een idioot rondjes rennen op het gras. Kennelijk nog niet moe!

Op naar de volgende ronde.

Gegevens:

* totaal 15,5 km
* temp 22

rondje in google earth openen

juni 56 km – 2013 totaal 917 km