Dagelijks archief: juni 3, 2013

03.06.2013 – spott – 7 km

Vandaag een kort en snel(ler) rondje na de 15 km van eergisteren. Ik heb een beetje spierpijn in mijn benen van het fotograferen van de afgelopen dagen. We zijn zowel naar de Farne Islands geweest als naar Isle of May.

Bass Rock zie ik op iedere run in de verte liggen en deze vogels vliegen daaromheen en nestelen daar met duizenden tegelijk.

klik voor groot

Gisteren was een tamelijk vermoeiende dag maar wel met een prima resultaat qua foto’s.

klik voor groot

Het was stralend weer en ik koos deze keer voor een korte broek. Helaas hadden beide horloges bijna een kwartier nodig om een GPS signaal op te pikken, en dat zorgde ervoor dat ik me lekker nog eens omkleedde om te gaan lopen in een topje.

klik voor groot

Maar uiteindelijk was ik klaar om te gaan lopen en gingen woef en ik vol goede moed op pad voor een kort rondje.

Eerst richting de Ford en daarna heuvelopwaarts. Gelukkig was er voldoende schaduw en viel het best mee om te klimmen. Zonder morren hobbelde woef met me mee. Daarna was het ineens over met de schaduw en liepen we in de volle zon langs Little Spott. Prachtig zicht op Bass Rock en ik vind het een grappig idee dat daar op dat moment al die duizenden vogels zitten te broeden en lawaai zitten te maken. De rots is ook zo wit vanwege alle vogelpoep! Geen foto’s tijdens de run deze keer omdat ik alleen even echt wilde trainen. Maar de mooie beelden staan wel in mijn geheugen gegrift natuurlijk!

Woef was aardig aan het hijgen en bleef een beetje achter. Na Little Spott gaat de weg lekker omlaag en maakte ik flink vaart. Woeffie bleef een beetje achter en ding steeds harder hijgen. Ook al geen warm weer hond! Het hele stuk richting de afslag heb ik haar een beetje aangemoedigd om lekker mee te lopen. Misschien moedigde ik mezelf daar ook wel mee aan, wie zal het zeggen.

Om de routes een beetje te kunnen vergelijken (en omdat het wel errug was voor woef en mij) klokte ik de eerste lap af na 4 km net zoals de vorige keer. Ik was 5 sec/km sneller dat was helemaal niet slecht met een zelfde gemiddelde hartslag als de vorige keer (148) dus ik was helemaal niet ontevreden. Tussendoor 200 meter gelopen zodat woef even kon poepen en daarna hobbelde ik netjes de heuvel op naar de farm en was het nog maar een klein stukje daarna. Na ruim 7 km waren we weer bij het huisje. Knetter warm maar zeer tevreden. Qua pijn lijkt het ook goed te gaan.

Gegevens:

* totaal 7,3 km
* temp 19

juni 23 km – 2013 totaal 885 km