Dagelijks archief: juni 1, 2013

01.06.2013 – spott – 15 km

Vandaag weer een nieuw rondje. Ik hoopte er maar het beste van, want de vorige run was niet echt een succes met die hekken waar je niet meer verder kunt. Maar het weer was prima en de omgeving is mooi, dus maar kijken waar het schip strandt.

Ik koos ervoor om eerst Spott Loan op te klauteren en eerst het weg stuk te doen voordat ik op off road zou komen. De weg was prima, geen auto’s en de afslag was ook gauw gevonden na enkele kilometers hoewel ik eerst een verkeerde afslag nam een veld in. Dat lijkt overigens ook een optie te zijn voor een rondje, dus dat was niet eens gek om even te bekijken.

klik voor groot

De afslag was wel een vrij goed pad en al snel liepen waf en ik vrolijk verder over de steentjes. Heuveltje op en heuveltje af.

klik voor grootGrappig genoeg kom je dan ineens weer op een hoog punt waar je de zee ziet liggen in de verte en ook Bass Rock als witte rots in de zee.

klik voor groot

Daarna ergens rechtsaf voor een lusje maar dat mislukte, want ik zag niet echt een pad maar meer een soort weiland met een hek op de achtergrond. Daarom maar doorgelopen en even later linksaf richting Doon Hill, een archeologisch gebeuren waar ik nog niet geweest was.

Het pad was erg mooi, hoewel het een aardig klimmetje was met tegenwind ook nog.

klik voor groot

Als je daar staat, vraag je je dus even af wat er te zien is in een leeg veld, totdat je op het veld loopt en de resten toch wel ziet. Ik zou me wel een beetje bekocht voelen als ik hier speciaal heengereden zou zijn als toerist, maar nu als sightjogger was het wel leuk.

klik voor groot

Meer over Doon Hill op deze site

Nadat ik even gekeken had, was het tijd om weer verder te gaan. Helaas weer een hek en nog een hek. Ik tilde aanvankelijk Ztje over het hek om verder te gaan, maar al snel bleek dat ik nergens uit zou komen. Dan maar weer terug. Ik vroeg me even af of ik de hele route nu terug zou moeten lopen, maar gelukkig kon ik toch rechtsaf een karrenpad op en kwam ik alsnog weer terug op de route en kon ik gewoon teruglopen zoals ik de route weer herkende.

Daarna nog een extra lus gemaakt via Little Spott maar dat was ietsje verder dan ik dacht. Ook goed. Woef vond het prachtig maar had het wel warm.

klik voor groot

Na 15 km zat de run er weer op. Het was toch wel vrij warm geweest met het zonnetje maar de wind maakte veel goed. Goede training ook met al die heuveltjes.

Gegevens:

* totaal 15 km
* temp 15

rondje in google earth openen

juni 15 km – 2013 totaal 878 km