Dagelijks archief: juni 6, 2013

06.06.2013 – spott – 8,5 km

Vandaag het laatste rondje hier in de omgeving. Ik zal het erg missen, want ik ben nog lang niet ‘uitgelopen’ hier. Het is echt prachtig en zeker met de bloeiende koolzaadvelden is het allemaal erg mooi. De heuvels zijn weliswaar zwaar om te lopen, maar zorgen wel voor adembenemende uitzichten. Ook als je met de auto rondrijdt, is het erg mooi om te zien allemaal.

Eigenlijk zijn we extreem lui geweest. Vandaag reden we ook weer – na een heerlijke lunch bij Chex Roux – langs een mooie ruine van een kasteel waar zo te zien nog aardig wat van over was. Niet gestopt voor een foto. Lui! Ook het kasteel met uitzicht op Bass Rock reden we wederom voorbij. Volgende keer toch maar wat ruimte nemen voor dit soort activiteiten ook. Zelfs de dierentuin in Edinburgh hebben we niet bezocht. Sterker nog: we zijn geen enkele keer in Edinburgh geweest deze keer. Niet voro de marathon, dan maar helemaal niet.

De keuze voor vandaag was niet eens gemakkelijk, want ik wist niet zeker of ik snel wilde lopen of gewoon een fun run wilde doen. Aangezien ik gisteren ook al gelopen had, wilde ik ook weer niet te ver. Choices choices….

Uiteindelijk besloot ik maar een rondje te doen dat ik al gedaan had, met als verschil het eerste stuk door het bos. Dat had ik wel al eens gewandeld dus ik wist al ongeveer wat me daar te wachten zou staan.

Ik had zin dus dan eerst maar eens op pad.

klik voor groot

Ik ben echt gek op die gele velden! Natuurlijk moest woef even voor de laatste keer poseren voor de heksensteen. Eigenlijk moet ik daar straks nog even een muntje gaan offeren bedenk ik nu!

klik voor groot

Daarna rechtsaf richting de Ford en het bospad op met alle witte bloemies. Het ruikt daar wel grappig eigenlijk, maar de brandnetels waren niet echt fijn zo langs het pad. Natuurlijk kan je daar ook niet echt vaart maken maar het is een goede oefening in trail runnen.

klik voor groot

klik voor groot


Onderweg ook mooie zwammen!

klik voor groot

Na het stukje bos weer op de weg en even genoten van het uitzicht.

klik voor groot

Daarna toch even een snel rondje gestart en dat lukte prima ondanks de klimmetjes van het eerste stukje door het bospad.

Bij de doorsteek vloog nog een buizerd voor me op die lekker op de grond zat te eten. Prachtig!

Zo kwam er een einde aan het lopen in dit gebied. Echt geweldig. Jammer van de marathon, maar ik heb gelukkig wel lekker gelopen hier en dat is wel erg fijn. Op naar de volgende runs.

Gegevens:

* totaal 8,5 km
* temp 15

juni 41 km – 2013 totaal 901 km