Dagelijks archief: juni 5, 2013

05.06.2013 – pressmennan wood – 9 km

**05.06.2013 – pressmennan wood – 9 km**

Vandaag weer een zwerfrondje. Keurig een rondje uitgezocht met de kaart erbij en google earth. Eerst een rondje rond een farm en een stukje over de weg, daarna rond een mooi meertje. Totaal zou de route ongever 13 km zijn.

Eerst maar eens met de auto naar de startplek. Voor het eerst dus niet vanaf de logeerplek.

De parkeerplaats van het meer en het bos was snel gevonden. Omdat er een bord stond met een kaart, besloot ik daar eerst even op te kijken. Volgens de kaart wordt het bos bewoond dooor allerlei rare wezens zoals Glingbobs en Tootflits. Bijzondere magical creatures. Tootflits wonen in de boom en de Glingbobs op de grond. Ik was erg benieuwd of ik iets zou tegenkomen in het bos!

klik voor groot

Ik besloot uiteindelijk toch maar te starten met het stuk door het bos omdat ik dat per se wilde zien. Ik zou daarna altijd nog wel het stuk over de weg kunnen doen. Vol goede moed gingen waf en ik dus op pad!

klik voor groot

Na een poosje kwamen we bij het meer en dat was echt ontzettend mooi om te zien. Geen straf om hier te lopen!

klik voor groot

Na het meer door een soort deur en daar bleek een pad naar links rond het meer te zijn. Dat dus maar genomen, want dat had ik ook op de kaart gezien en zou me weer aan de andere kant brengen waarna ik zou kunnen starten met de weg ronde.

Maar helaas… ik kwam ineens op de weg uit en moest dus eerst terug naar het dorpje Stenton en weer terug naar de parking. Lekker klimmen en dat in de volle zon. Woef hijgde en hijgde eens harder maar ja, we moesten toch echt eerst weer terug naar de start!

Gelukkig eerst een stukje dalen.

klik voor groot

Uiteindelijk kwamen we via het rottige keienpad weer terug op de parkeerplaats. Omdat het erg warm was en ik ook die lies wel weer wat voelde, besloot ik eerst maar eens terug te gaan naar de auto om woef wat water te geven en te kijken of ik het kinder rondje door het bos langs het water nog kon doen. In het bos was het lekker koel.

klik voor groot

Kijkend op het bord besloot ik inderdaad het korte rondje aan de meer zijde te gaan doen, en eventueel het lusje aan het einde eraan vast te plakken als het goed zou gaan. Natuurlijk zou ik ook kijken of ik de magical creatures zou kunnen vinden.

De start bij het meertje was weer erg mooi.

klik voor groot

Daarna over het pad verder en verder het bos in. Het was best een redelijk begaanbaar pad en de pure flows waren niet extreem glad hoewel ik wel goed heb opgepast. Na alle valpartijen is het nu welletjes en blijf ik graag overeind.

Ik kwam nog een vrouw met border collies tegen en verder eigenlijk niemand. Ik zag ook bijna geen enkele aanwijzing van de magical creatures die her en der in het bos een huisje of gek dingetje hebben volgens de kaart die ik bij me had. Als ik er eens ga wandelen deze week zal ik beter opletten en een foto maken. Ik zag alleen de frog helemaal aan het einde. Het is wel een leuk idee om zoiets uit te zetten voor kinderen, zodat ze beweging krijgen en een spannende wandeling kunnen doen in het bos!

klik voor groot

Bij de kruising koos ik toch maar voor rechtsaf weer terug naar de parking en niet voor het extra lusje dat dan meer een lusje voor de kilometers zou zijn. Het was zo ook wel genoeg met die gekke ondergrond en het klimmen en dalen. Op naar de volgende run!

Gegevens:

* totaal 9,3 km
* temp 15

juni 32 km – 2013 totaal 893 km