Dagelijks archief: maart 29, 2012

Berlin Halbmarathon – 01.04.2012

**Berlin Halbmarathon – 01.04.2012**

Het gaat nu toch allemaal wel snel ineens. Morgen vroeg vliegen we al, zondag is de run. En ondertussen moet ik dan mijn energie verdelen zodat ik ook nog iets van Berlijn kan gaan zien! De route ziet er in ieder geval goed uit:

Morgen gaan we het startnummer al ophalen op de expo en even rondkijken. Dan gaan we ook alvast iets van Berlijn bekijken en een lekkere lange nacht slapen. Misschien ga ik nog wel even lekker zwemmen in het zwembad van het hotel!

Zaterdag lijkt regenachtig te worden en dat is natuurlijk erg jammer. Maar goed, er zijn vast ook genoeg dingen ‘binnen’ te bekijken dus dat zal wel loslopen. Zaterdag wel even opletten met voeding, want dat blijft toch een aandachtspuntje. Zondag kunnen we dan wel weer lekker ergens uit eten!

Terwijl ik dit tik, lijkt zondag droog te worden dus dat zou natuurlijk erg gaaf zijn:

Afwachten maar wat het weer gaat doen. Nu spullen bij elkaar zoeken en zorgen dat ik alles meeneem voor de run en de andere dagen!

Mijn planning heb ik al gemaakt voor de run. Ik schreef het al eerder, maar ik ga de run als LSD doen in verband met het schema voor Edinburgh eind mei. Ik vertrek op (schrik niet) 6.30 min/km en daarmee ben ik dus ontzettend traag. Dit tempo ga ik lopen in een R/W schema (ook nog eens). Mocht dat net zo goed werken als tijdens de gewone trainingen, dan zou ik theoretisch nog puf over moeten hebben aan het einde, en als dat inderdaad zo is, dan zal ik de laatste W’s laten schieten als ik daarmee op de 2.15 kan komen. Ik wil per se niet mijn schema in de soep laten lopen door deze run en bovendien vind ik het eigenlijk wel onwijs spannend om eens te kijken hoe dat nou loopt op deze manier. Stel je voor dat ik werkelijk gewoon ‘over’ heb aan het einde. Ik moet het eerst maar even doen, want deze afstand komt natuurlijk wel ineens zo uit de lucht vallen, maar ik neem aan dat de 5 runs >20 km in de UK gedurende januari en februari toch voldoende basis moeten geven om dit dan ook te doen zo.

We zullen zien, wordt vervolgd misschien werkt mijn R/W schema helemaal niet en kom ik nog net voor sluitingstijd over de finish…..

29.03.2012 – week 4 dag 3 – 6 km TL (800) + 1.600 IT1 (600) + 6 VS – totaal 13 km

**29.03.2012 – week 4 dag 3 – 6 km TL (800) + 1.600 IT1 (600) + 6 VS – totaal 13 km**

Laat ik beginnen met de wijziging van het schema voor vandaag in 2×3 km TL (600) + 6×200 IT2 (200). Gezien de langere duurloop dan het schema wil op zondag a.s tijdens de halve marathon en de korte rusttijd sinds gisteren namiddag, leek me dit een slimmere schemadag. Ik vond het vandaag uberhaupt al lastig om een beetje tempo te houden tijdens de 3 km laps. Daarna wilde ik eigenlijk stoppen, maar er was verder geen belletje dat stoppen rechtvaardigde dus heb ik dan de spieren nog maar wat op spanning gebracht (onzin natuurlijk maar zo voelt het een beetje) met de 200-tjes op een beetje tempo (en dat ging wel goed). Ik krijg deze schema dag toch nog terug, want over 2 weken (na 15 april) stap ik terug in deze week.

Grappig dat het vandaag niet zo wilde met mijn houding qua hellen en vanuit het centrum lopen. Ik denk dat dit ook iets te maken heeft met mijn schoenen. Voor vandaag testte ik weer even of ik zondag op de trainers ga lopen, maar dat doe ik dus nu definitief niet. Zondag zijn mijn vertrouwde (doch zware) kayano 15 mijn metgezellen tijdens de halve marathon en daarmee heb ik mijn ‘gear’ nu in mijn hoofd.

De 200-tjes gingen vandaag redelijk rustig, maar wel makkelijk op ongeveer 58-58-58-57-54-55 (had geen autolap dus mijn laps waren allemaal iets langer dan 200 meter). De 3.000-tjes gingen super sloom in 5.58 min/km en 5.56 min/km. Maar voor vandaag een prima training. Op naar de duurloop training van ruim 21 km aanstaande zondag.

Gegevens:

* totaal 13 km
* temp 8 graden
* cadans 162 tijdens laps
* HR gem 148 bpm (tijdens 3.000-tjes)

maart 197 km – 2012 totaal 567 km