Dagelijks archief: maart 4, 2012

04.03.2012 – hitland 11 km

04.03.2012 – hitland 11 km

Vandaag het eerste rondje na de kaakchirurg afgelopen vrijdag. Toch opvallend dat ik binnen 48 uur alweer aan het lopen ben. Ik heb eigenlijk nergens last van. Geen dikke of blauwe wang en geen pijn. Ook tijdens het lopen voelde ik niks en ik durfde dat ook wel aan omdat ik geen bloeding heb gehad (ondanks de bloedverdunning). Nou had (en heb) ik wel verblijfsnaaldjes in mijn oor en wang, dus misschien helpt dat ook mee, maar voorlopig ben ik dus een gelukkig mens.

Ik moest wel even nadenken wat ik wilde lopen dan vandaag. Ik koos dan maar voor een mengsel van een duurloopje en een tempoloopje en knipte mijn route van vandaag in twee stukken. Op die manier zou ik niet vermoeid raken maar, een beetje doorlopen en toch lekker kunnen genieten. En dat laatste deed ik: ik zag de eerste grutto’s in het weiland en een grote zilverreiger. Ondanks de mist en de nevel die het ook al niet makkelijker maakte om te lopen, kon ik nog net de zilverreiger onderscheiden en dat is altijd erg mooi. Ik bedenk nu dat ik even had moeten gaan kijken of de ooievaars al op het nest zitten. Volgende keer dus een ommetje over de dijk om te kijken!

Hoewel ik aanvankelijk een beetje strammig en langzaam was, liep ik al snel lekker te dieselen en was mijn cadans en ademhaling mooi in evenwicht. En zo sukkelde ik lekker op mijn gemakje door het natuurgebied.

Overigens kreeg ik gisteren een heel aardig HM schema van 9 weken. Net een aardige lengte (iets langer dan 6 weken, korter dan 12) en bedoeld om het tempo wat omhoog te brengen en dus niet zozeer om de afstand te kunnen afleggen (wat natuurlijk geen probleem meer is). Het is (natuurlijk) een mix van duurloopjes, met intervallen en tempolopen, maar net weer wat anders dan het schema van Steffny (dat is een stuk saaier en doet bijna iedere week eenzelfde soort programma). Misschien switch ik dus toch wel naar een HM schema voor Edinburgh (eind mei) in plaats van eerst het schema voor een snellere 10 km (15 april) gevolgd door een HM schema.

Vandaag merkte ik weer dat mijn motivatie om te lopen dus echt niet voortkomt uit geneuzel over secondes en minuten, maar puur uit het lopen zelf en het genieten van alles om me heen. Dat het met wat training gewoon ‘makkelijker’ gaat en ik dus verder kom, dat is eigenlijk het doel van een schema. Als ik dat tenminste kan volhouden en niet verval in junk miles….

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 11 km
* temp 6 graden

maart 23 km – 2012 totaal 394 km