Dagelijks archief: maart 8, 2012

08.03.2012 – week 1 dag 3 – 2 x 3 km + 4 VS – totaal 12,5 km

08.03.2012 – week 1 dag 3 – 2 x 3 km + 4 VS – totaal 12,5 km

En weer een postje met seconden geneuzel! Vandaag stond dag 3 op het schema. Ik vind het knap zwaar 3 dagen achter elkaar. Eigenlijk gaat het schema nu zaterdag en zondag verder, maar zondag doe ik mee met de 10 km van de CPC. Geen idee hoe ik dat nu ga aanpakken, ik denk vrijdag en zaterdag niks en dan zondag de 10 km als een soort snelle duurloop. Had ik me maar niet in moeten schrijven.

Het was zalig weer vandaag, lekker zonnetje en niet al teveel wind (wel vanuit een rare hoek merkte ik). Eerst even lekker een paar kilometer joggen en daarna begonnen met de eerste ronde van 3000 meter. Dat klinkt een stuk minder dan 3 kilometer. Die moesten worden afgelegd in het beoogde HM tempo. Tsja, da’s lastig. Ik liep de eerste uiteindelijk in 5.41 min/km. Daarna even rustig joggen en weer een ronde van 3000 meter. Grappig genoeg ging deze ronde in precies hetzelfde tempo. Dat is op zich wel mooi, maar het voelde eigenlijk niet goed. Ik had gewoon op 5.55 min/km moeten lopen denk ik. Ik moet nog even goed het schema bekijken, en even wat dingen opnieuw invoeren in de calculator denk ik.

Daarna weer 800 meter rustig joggen en toch maar netjes de 4 versnellingen gedaan. Er staat in de tekst: ga naar een recht stuk weg van 80 a 100 meter. Versnel geleidelijk totdat je bijna voluit loopt op de laatste 10 a 20 meter. Let goed op je techniek en coordinatie. Tsja, vooral die coordinatie lijkt me leuk zodat je niet op je bek valt. Vandaar dat ik koos voor een relatief nieuw stuk weg en de Garmin 610 zette ik op een alert die me na 100 meter zou waarschuwen. Dat ging een stuk beter dan gisteren, want toen wist ik eigenlijk niet hoe ver ik moest en kwam ik maar tot een tempo van 4.01 min/km aan het einde. Nu lukte het een stuk beter en liep ik tot 3.32 min/km en da’s best snel voor mijn doen. Ik probeerde overigens wel te ‘lopen’ zoals ik had bestudeerd op de DVDs van de hardloop bijbel. Dat voelt dan wel heel anders dan het gesukkel en gediesel dat ik normaal doe maar ik zou dit echt niet lang volhouden natuurlijk. Maar het is wel grappig om te doen eigenlijk en met de Garmin die een seintje geeft is het ook wel erg makkelijk. Overigens gingen de 4 versnellingen allemaal ongeveer even snel dus dat is ook niet gek. Waarom de kern (2×3000) nou niet echt lekker ging, weet ik niet goed.

Ik vind het wel grappig om te doen. Ztje sukkelt rustig met me mee en ik heb het geluk dat het rustig is in het natuurgebied waar ik loop en dus niet bang hoef te zijn dat ik over andere honden struikel. Enige nadeel: ik ben nu meer met lopen bezig dan met genieten of met vogeltjes kijken.

Morgen even lekker niks, dat lijkt me ook wel even fijn.

Gegevens:

* totaal 12,5 km
* temp 10 graden
* max HR 162
* cadans tijdens laps 168
* max tempo 3.32 min/km tijdens VS

maart 57 km – 2012 totaal 427 km