Dagelijks archief: maart 18, 2012

18.03.2012 – week 2 dag 5 – 14 km DL + V – totaal 16,5 km

18.03.2012 – week 2 dag 5 – 14 km DL + V – totaal 16,5 km

Vandaag stond er een langer loopje op het programma. Het wordt nog een uitdaging om de halve van berlijn erin te passen, maar dat gaat wel lukken denk ik. Voor die dag staat een 16 km DL op het programma. Hum nou met wat fantasie is dat dus een 21 km DL dan maar. Ik richt me vooral op Edinburgh en de daarna komende HMs, berlijn is een mooie test en een geniet loop (hoop ik).

Het viel nog niet eens mee om door het gebied te crossen om kilometers te maken, maar uiteindelijk was het toch weer zo gebeurd. Vanmorgen eerst naar huis teruggereden om andere (waterdichte) schoenen te halen. Het regende en er is niets vervelenders en een lange duurloop met soppende schoenen. Helaas hield de regen eigenlijk snel op, en liep ik dus het hele stuk op die zware, stugge schoenendozen maar dat is misschien ook wel een aardige oefening. Verder was het wel lekker weer, al had ik een windje tegen op de terugweg door het open gebied.

Ik heb de route gedaan volgens Jeff Galloway, omdat ik wel eens wilde zien wat het verschil in tijd zou zijn tussen vandaag en de DL van gisteren. Niets! Het enige verschil is dat ik fluitend in de auto stapte en nog wel zo’n stuk had kunnen doen voor mijn gevoel. Ik heb alleen het laatste stuk door het open stuk niet meer geluisterd naar mijn piepjes maar ben doorgelopen, ook vanwege de wind. Maar de gemiddelde tijd was precies hetzelfde als gisteren voor het 6 km rondje. Opvallend toch?

Deze keer ben ik over de dijk gelopen om te kijken of de ooievaars aan het broeden zijn en dat zijn ze! Twee mooie ooievaars zaten gezellig op het nest te rommelen, dus ik hoop van harte dat er kleintjes komen. Dan heb ik elke keer op de lange duurloop wat te koekeloeren, want vanaf de dijk kan je het best goed zien allemaal. Dat is dus goed nieuws. Verder weinig vogels maar misschien door het donkere weer. Om 10 uur zat ik alweer in de auto terug naar huis en kwamen de eerste wandelaars ook tevoorschijn dus ik was lekker op tijd geweest.

Het voelde goed. Ik koos voor de RW methode vandaag, omdat mijn longen niet helemaal top zijn, en ik mijn lichaam zo min mogelijk wilde belasten. Des te opvallender is het dat ik vandaag dus op de seconde af hetzelfde tempo liep gemiddeld als gisteren ‘aan één stuk’. Ik schrijf dat nu al voor de derde keer op in dit stukje, maar ik vind het zo bijzonder. Ik had het al eerder gemerkt in de UK tijdens mijn 24 km rondje. Geen enkele vermoeidheid en een prima DL tijd. Geen enkel verval en lekker uitgerust thuiskomen. Is dat niet het doel van trainen?

Ik ben in ieder geval tevreden. Misschien krijg ik mezelf nog wel zo gek om gewoon in berlijn ook op deze manier te lopen. Waarschijnlijk loop ik dan helemaal niet zo’n gekke tijd (terwijl het daar dus niet om draait komende loop).

Gegevens:

* totaal 16,5 km
* temp 8 graden
* HR gem 144 bpm
* cadans gem 162

maart 123 km – 2012 totaal 494 km