Dagelijks archief: maart 28, 2012

28.03.2012 – week 4 dag 2 – 6 km DL – totaal 8 km

28.03.2012 – week 4 dag 2 – 6 km DL – totaal 8 km

Vandaag een heerlijk zonnetje weer. De laatste twee weken zijn ideaal geweest om te lopen en te experimenteren: prima temperatuur, geen wind en droog. Overigens liep ik alle voorgaande dagen vroeg in de ochtend, omdat het toch best warm is, maar vandaag was ik al vroeg onderweg naar de andere kant van het land, en moest dus ineens pas tegen 17 uur gaan lopen. Maar het viel me ontzettend mee, waarschijnlijk ook door de fijne coolcap (review volgt later). Ik had in ieder geval nergens last van tijdens mijn training.

Het was de laatste mogelijkheid om te experimenteren voor de HM van zondag in Berlijn. Ik wil die HM gaan lopen als duurloop in het kader van het schema en dat is dus nog even puzzelen qua tempo. Toen ik vandaag startte, lette ik dus ook vooral op ademhaling, rustig tempo en loophouding. Ik besloot de eerste twee kilometer niet te kijken (hoe ik dat weet? ik ken iedere hoek en iedere afstand inmiddels wel in het natuurgebied). Maar toen ik dat wel deed was ik blij, want ik liep te snel en ben daarna gaan proberen het tempo terug te brengen op gevoel. Dat is lastig, want zodra ik rustig loop en let op mijn houding, gaat het tempo automatisch omhoog omdat dat nu eenmaal zo werkt. Ik verander niets, cadans blijft gelijk, ademhaling blijft gelijk maar ik ga sneller omdat ik meer vanuit het centrum loop en ga hellen vanuit de kolom. Tsja, en dat werkt nu eenmaal direct. Op zich niet zo slecht, als ik maar heel erg goed ga opletten de eerste 5 kilometer zondag. Het zou natuurlijk een grote grap zijn als ik tijdens een rustige duurloop ineens de tweede helft sneller zou kunnen zijn omdat ik simpelweg nog over heb. Eerst maar eens zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ik ben ontzettend nieuwsgierig, want het zal misschien wel de enige keer zijn dat ik een HM op deze (rare) R/W manier ga afleggen. Dat wordt dus vervolgd.

Het moge duidelijk zijn dat het vandaag dus heel goed ging. Enige punt van zorg is de nagel van mijn grote teen…. die was er al af en daarvoor gebruikte ik de toe caps. Maar als je dan vervolgens zo oenig bent om er eentje te gebruiken die inmiddels ‘op’ is, dan gaat het dus verkeerd. Ik hoop dat dit nog op te lossen is maar dat zal ik morgen wel voelen.

Gegevens:

* totaal 8 km
* temp 16 graden
* cadans 162
* HR gem 141 bpm (max 146 bpm)
* tempo 6.13 min/km

maart 184 km – 2012 totaal 554 km