Dagelijks archief: maart 22, 2012

22.03.2012 – week 3 dag 3 – 5 km DL + 4 VS – totaal 7,8 km

22.03.2012 – week 3 dag 3 – 5 km DL + 4 VS – totaal 7,8 km

Jippie!! Nee nee, heeft niets met hardlopen te maken maar ik zag vandaag de allereerste blauwborst! Vorige week zag ik al de eerste rietgorsjes en meende ik een blauwborst te horen. Bij de eerste rietpluimen dacht ik vandaag ook iets te horen maar op de terugweg genoot ik van het zonnetje, hoorde ik ineens een geweldige man zingen en ja! Hoog in de rietpluim zat een prachtige man te baltsen in het zonnetje. Helemaal vrij, zoals je zou willen als je met een camera op je nek rondloopt, en wacht en hoopt er eentje te vinden. Dat is altijd zo, maar het was wel enorm genieten. Dat is het voordeel als je rustig loopt te sukkelen, dan zie en hoor je nog eens iets!

Wat een blauwborstje dan wel is? Onderstaand een foto die ik nam (zelfde territorium) op 14 april 2009 (na lang wachten en zoeken dus):

Vanmiddag dus nog maar eens terug tijdens de wandeling om te kijken of ik er dit jaar ook eentje zo kan schieten!

Loopje ging verder best. Ik kwam een groepje van twee dames en een man tegen net nadat ik de vogel had bewonderd. Zij kwamen van de dijk en waren dus langs de ooievaars gelopen en hadden vast ook de grutto’s al gezien of gehoord. Omdat we naast elkaar liepen, merkte ik op dat er al zoveel vogels te zien waren. Ze keken me wat verwilderd aan en de man antwoordde vragend ‘vreemde vogels’? Althans dat verstond ik, misschien zei hij wel iets heel anders. Ik dieselde vrolijk door en al snel puften ze dat het toch zo leuk was om met een hondje te lopen. Hondje liep ondertussen zich te vervelen met een takje in haar bek. Ik antwoordde dat dat inderdaad heel gezellig was. Zij sloegen al snel weer af richting een bruggetje en ik liep rustig verder en genoot. Ik geloof dat de vogels niet zo aan hen besteed waren.

Ik vond het in ieder geval weer geweldig en wist weer helemaal waarom ik het lopen ook alweer zo leuk vind. Zeker in deze periode waar zoveel te zien en te horen is. je moet er alleen wel voor open staan, anders zie je alleen maar het asfalt of het gras voor je neus denk ik.

De run ging verder qua lopen ook goed. Versnellingen aan het einde weer braaf gedaan en dat gaat steeds makkelijker en losser geloof ik. Op naar zaterdag. Ik heb alleen geen idee of ik daar nou een bepaalde snelheid moet lopen, dat moet ik nog even nalezen.

Gegevens:

* totaal 7,8 km
* temp 11 graden
* cadans 162

maart 148 km – 2012 totaal 518 km