Dagelijks archief: maart 30, 2012

onderweg naar berlijn en de expo

onderweg naar berlijn en de expo

13.00 uur

Goed aangekomen in Berlijn en vast de spullen naar het hotel gebracht. We hebben een mooie ruime kamer met king size bedden dus dat zit wel goed. Vanmiddag nog lekker even zwemmen om alles los te maken! Maar de eerste stap is nu het ophalen van het startnummer op de expo in de voormalige luchthaven Tempelhof. Daar kunnen we met de metro heen

Klik voor groot

Even gaat het nog mis als we denken bij halte Tempelhof eruit te moeten maar ik bedenk op tijd dat het een eerdere halte is dus we stappen uit en nemen nog een halte de andere kant op. Als we uit de U Bahn naar buiten stappen miezert het weer en staat er een koude wind. Helaas nergens een bordje te bekennen, maar je ziet al vrij veel mensen met witte Vattenfall Halbmarathon tasjes lopen, dus de weg naar de expo is al snel gevonden. Daarna lopen we eerst door naar de andere kant om het startnummer vast af te halen want met 31.000 lopers zal het wel snel druk worden. Het is nog rustig omdat de expo nog niet zo lang open is, en ik ben heel snel aan de beurt. Ik krijg een startnummer en een chip. Helaas vergeet ik mijn lopers shirt af te halen. Heel dom.

Klik voor grootHet is een vrij grote expo en er is ontzettend veel te zien. Helaas krijg ik net voordat we naar binnen stappen onwijs pijn in mijn maag, echt niet te harden. Onderweg zijn we bij een Starbucks gestopt voor een kop warme chocolademelk en een stuk taart. Geen idee of het daarvan komt, maar fijn is het niet. Maar goed, ik ben nu toch op de expo dus ik wil wel even rondijken. Ik zoek eigenlijk nog een shirtje met korte mouwen en een niet al te laag halsje, dus dat is altijd leuk om even naar te zoeken. Ook wil ik wel een nieuw paar CEP kousen die inmiddels weer aan vervanging toe zijn. Zie voor reviews deze link. Verder kijk ik met verbazing naar alle gelletjes en poeders die te krijgen zijn. Maar het is leuk om te zien.

Uiteindelijk vind ik voor 25 euro een heel aardig Odlo shirtje in een leuke kleur met mouwtjes en een ritsje bij de hals. Daar ben ik blij mee, want het is altijd fijn als je met tegenwind iets rond de hals kan dichttrekken. CEP staat er ook met een stand en ik koop een nieuw paar ook al zijn ze veel te duur op de expo. Ook vind ik nog een neon windjackje waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Geen idee of dat wat is, maar dat zal de tijd leren. Normaal koop ik mijn renkleding in de UK (veel goedkoper).

Omdat de pijn in mijn maag niet te harden is, gaan we maar even naar de apotheek voor wat maag gel. Dat lijkt wel iets te doen en uiteindelijk trekt de pijn wat weg zodat we in de avond nog sushi kunnen gaan eten. Geen ongevaarlijke keuze voor een run, maar aangezien ik toch al maagpijn heb, durf ik het toch wel aan.

Zo komt er na een lekker maaltje een einde aan de eerste dag in Berlijn.

9.30 uur

Nou dat was de eerste hobbel. De koffer was te zwaar (je mag ook met twee personen geen zware koffer mee) en dus haalden we wat dingen eruit voor in de handbagage en toen ging het wel qua gewicht. Helaas bedacht ik te laat dat vloeistoffen niet mee mogen in de cabine en die konden dus linea recta de vuilnisbak in. Jammer genoeg was dat onder meer de joghurt die ik had meegenomen. Gelukkig had ik de pannenkoekjes nog wel. Nu maar hopen dat mijn koffer met de renspullen aankomt. Zal mij benieuwen. Schiphol is geen aanrader meer wat mij betreft. Enorme stukken wandelen en lange rijen bij het afgeven van de bagage en de douane. Maar goed, we zijn door de douane. Berlin here we come… Straks startnummer halen op Flughafen Tempelhof. Wordt vervolgd.

Klik voor groot