24.08.2016 – hitland – 10,5 km

Vanmiddag heb ik weer een stukje op de racefiets gereden. Dat is echt verslavend blijkbaar en het voelt heerlijk. Even snel onderweg en lekker rijden. Zo jammer eigenlijk dat ik dat al die jaren niet heb gedaan. Maar goed, nu is het eindelijk weer zo ver en het is heerlijk.

Na het ritje weer even lopen want dat is ook erg fijn! S. rijdt weer mee met de doggyride en we vertrekken eigenlijk erg laat vandaag. Eens zien waar we komen qua afstand dan maar. De doggyride is weer mee want het is 26 graden en dus erg warm voor woef maar als straks de zon weg is, neem ik aan dat ze wel lekker mee wil lopen. Ik weet nog steeds niet of ze nou loops is/wordt. Ze is totaal niet ziek dus ik hou het even in de gaten want het kan ook baarmoederontsteking zijn. Even goed opletten dus want qua tijdstip zou ik geen loopsheid verwachten nu (na 7 maanden). Ze is verder totaal fit en vrolijk dus ik ga uit van loopsheid nu.

klik voor groot

Het begin is kennelijk nog een beetje te warm voor haar en na een kilometer doen we haar even in de kar. Maar ik vind het ook niks zo onder de bomen richting het Leefgoed en halverwege keren we om zodat we weer in het open gebied zullen lopen en dat voelt een stuk beter. Lekker lopen en het valt nog wel mee qua temperatuur eigenlijk. De zon is eigenlijk al bijna weg dus de lucht is wel warm maar zonder warme bol die ook nog eens warmte uitstraalt.

Het lopen gaat prima en na een poosje doen we woefje ook lekker uit de kar. Dat vindt ze wel prima en ze loopt lekker mee. Onderweg neemt een raar Kooikerhondje nog een hapje woef maar gelukkig heeft ze niks. Stomme honden. Verder komen we overigens weinig honden tegen gelukkig maar het is ook al vrij laat.

De lucht van de ondergaande zon is erg fraai en de weerspiegeling op het water is slecht te vangen. Maar mooi is het en naarmate het later wordt, trekt ook een lichte mist over de velden. Mooi om te zien! Ik grap tegen S. dat we dit allemaal gemist zouden hebben als we op de bank zouden zijn blijven zitten.

Omdat het inmiddels wel donker is en het ook steeds later wordt, keren we om en na 10,5 km staan we weer bij de auto. Valt me niet eens tegen dat we dit toch nog gelopen hebben.

klik voor groot

Morgen weer een dag.

gegevens:

* 10,5 km
* 26 graden zonnig

augustus 201 km – 2016 totaal 2.715 km