20.08.2016 – hitland – 15 km

De afgelopen week was ik in Appelscha waar ik 4 dagen gefietst heb en bijna 280 km afgelegd heb met woefje in de doggyride. Dat was een mooi avontuur maar ik heb niet erg veel gelopen. Maandag nog een rondje daar en woensdag een heel kort rondje.

Maar vandaag is het weer tijd voor een wat langer rondje. Ik kies ervoor om niet op de racefiets op pad te gaan, dat komt morgen dan misschien wel weer. Wel even lopen en S. gaat gezellig mee met de doggyride eventueel voor woef. We nemen ook het cool jacket mee omdat het nog erg warm is. Ik heb gelukkig mijn giletje aan als ik ga inlopen en stop dat bij S. in de tas. Ook mijn petje zit daar in en dat zal allebei nog erg fijn blijken te zijn…

We vertrekken tegen 19 uur en het zonnetje schijnt nog volop. We zien wel donkere wolken en buienradar geeft aan dat het rond 20 uur zal gaan regenen. Eerst maar eens op pad dan en kijken hoe alles voelt na al die fiets kilometertjes. Ik begin het eerste stukje met RWR en dat gaat redelijk.

Het wordt al tamelijk grijs en na 3.5 kilometer gaat het druppelen net als ik weer terug kom van de dijk. Het druppelt eerst even en vervolgens scheurt te hemel open en waait het enorm hard ook nog eens. Ik trek gauw mijn giletje aan en zet mijn pet op. Het is echt even bar en boos en S. is zeiknat en draagt de verkeerde kleding. Met dat katoenen spul krijgt hij het straks nog koud ook. Niet fijn allemaal maar we lopen even door. We zijn net op het verste punt bij de dijk dus we lopen door. Ik start mijn continu stukje dan maar wat ik toch al van plan was. Omdat we toch al nat zijn, lopen we door naar de kalfjes. Die staan er niet met dit weer blijkbaar. Lekker veilig onder een afdakje denk ik.

Als we omkeren bij het einde, zien we een prachtige dubbele regenboog. Maar de camera blijft nog even veilig in de broekzak want het is veel te nat voor een foto. Ik ben ook behoorlijk nat maar deze schoenen zijn eigenlijk wel prettig en het giletje is ook prima nu. Eigenlijk loopt het heerlijk nu maar dat klinkt natuurlijk stom en S. zal het wel koud hebben!

Langzaam wordt het toch droog en eigenlijk wordt het wel lekker om te lopen dus we lopen weer naar de andere kant richting de dijk. We waren al nat, het is nu droog dus doorlopen dan maar. We smelten tenslotte niet van wat water. Er is eigenlijk van alles te zien. De mooie luchten, de regenbogen en de vogels. Als we weer terug lopen naar de kalfjes aan de andere kant, staan ze weer gewoon in het veld.

klik voor groot


Als we weer teruglopen naar de andere kant, zijn ze zelfs vrolijk aan het rennen en dat is een leuk gezicht. We zien dan ook twee onderste restjes van de regenboog. Aanvankelijk heel fel maar dat wordt snel minder en eigenlijk is het dan al te laat voor een foto.

klik voor groot

We besluiten nog eenmaal naar de andere kant richting de dijk te lopen. Ook al is het de derde keer inmiddels, het is totaal niet vervelend of saai en het loopt vandaag ook allemaal prima.
Ik besluit bij de dijk even helemaal naar boven te lopen. In Nottingham heb ik tenslotte ook klimmetjes in de route. Als ik weer bij woef en S. ben, zeg ik dat ik dat klimmetje nog een keer ga doen. Woefje kijkt me na en wacht totdat ik weer terug ben. Zij kent inmiddels de route wel….

klik voor groot

Als ik weer naar beneden loop, bedenk ik dat dit wachten veel te koud is voor S. en ik ga gauw verder en terug naar de auto. Volgende keer met droog weer even drie herhalingen doen dan maar.

Zo doen we het ook en we lopen snel terug naar de auto. Na 15 km zijn we klaar. Lekker gelopen ondanks de regen. Voor mij mag het altijd zulk weer zijn eerlijk gezegd. S. rijdt snel naar huis om zich om te kleden en ik ga ook naar huis voor een lekker bad. Op naar de volgende run dan maar weer en misschien morgen nog even een rondje op de racefiets.

gegevens:

* 15 km
* 22 graden dalend naar 18, harde regen

augustus 165 km – 2016 totaal 2.678 km