17.08.2016 – appelscha – 6 km

Vandaag is de tweede dag van de fiets4daagse. Totaal staat er al bijna 140 km op de teller (67 op dag 1 en 72 op dag 2) en tot nu toe gaat het prima. Vanmiddag heb ik lekker mijn haar gewassen en dat voelt een stuk beter. Omdat het toch fris wordt in de avond, besluit ik toch maar een klein stukje te gaan lopen. Niks bijzonders, ik rekende uit dat het kortere rondje van eergisteren ongeveer 6 km zal zijn dus dat ga ik lopen. Ik ben benieuwd hoe wafje het vindt, maar ineens bedenk ik dat de koeljas ook mee is en die doe ik haar aan. Dat vindt ze duidelijk heerlijk en ze heeft dus werkelijk nergens last van en dartelt voor me uit. Raar beest.

klik voor groot

Maar het is wel duidelijk dat zij niet gefietst heeft want ik heb er best moeite mee en kom maar moeizaam op gang. Ik ben niet moe maar mijn benen voelen anders na het fietsen. Bovendien is het best warm nog en ik heb niet zo’n mooie koeljas aan als woefje.

Ik loop hetzelfde pad achterlangs bij het watertje en sla linksaf weer over de weg. Eigenlijk dezelfde weg als gisteren alleen maakte ik toen nog een extra lusje. Nu doe ik dat niet en ik loop rechtstreeks weer terug naar de camping. Na een paar kilometer loopt het inmiddels alweer wat makkelijker en kom ik ook ‘los’. Maar nu ben ik er al bijna en dat is ook prima voor nu. Na ruim 6 km sta ik weer voor de camping.

Ik ga gauw douchen en ga daarna nog even thee drinken met mijn buurvrouw en napraten over de dag van vandaag. Het is alweer woensdag en we zijn op de helft. Zij heeft van alles gekocht en wijst me op de aanbiedingen bij de fietsenwinkel. Morgen toch eens even kijken want ik had al gezien dat er niet alleen een standje is in de tennishal maar ook een prachtige winkel is in het dorp.

Nu eerst lekker slapen en morgen op naar dag 3! In ieder geval ga ik vroeg starten. Als het me lukt wil ik meteen om 8 uur starten.

gegevens:

* 6 km
* 20 graden

augustus 150 km – 2016 totaal 2.663 km