15.08.2016 – appelscha – 9 km

Afgelopen weekend waren we vrij actief toen we in Garderen waren. Zaterdag eerst 15 km gelopen en daarna 35 km gefietst en zondag ook nog 10 km gelopen. Ik heb nu best weer wat dagen achter elkaar gelopen maar geen lange afstanden. Deze maand wordt een absoluut dieptepunt qua afstand vrees ik maar ik kan niet alles tegelijk.

En dan heb ik dus nu ook ineens het idiote plan opgevat (en uitgevoerd) om in Appelscha mee te doen met de fiets4daagse. Gisteren thuisgekomen, alles opgeruimd en gewassen en dus vanmorgen meteen weer vertrokken. Ik had in no time toch een plekje voor de tent gevonden op iets dat zeer aardig leek, en alles verder uitgezocht voor komende week. Inschrijven kon vandaag tussen 15 en 17 uur dus vertrok ik net na de middag met mijn fietsjes op de auto. Ik neem voor de zekerheid ook mijn racefiets mee, want misschien kan ik in de avond nog wel een rondje maken als ik wafje bij de tent kan laten.

klik voor groot

In de ochtend had ik snel nog wat boodschappen gedaan bij AH voor broodjes, wat lekkers en maaltijdsalades voor in de koelbox. Ideaal om die box mee te nemen als je toch met de auto gaat! Even na 15 uur rij ik Appelscha binnen en ga op zoek naar de sporthal om me in te schrijven. Ik kies voor de zekerheid maar voor de 40-45 km routes, dat lijkt me met de kar wel genoeg voor 4 dagen achter elkaar fietsen. Het is 20 jaar geleden dat ik zoiets voor het laatst deed en ik ben dus heel benieuwd. Nu de camping zoeken en die blijkt heel dichtbij te zijn op een mooie rustige plek. Ik kan gewoon vanaf daar naar de start fietsen dus dat is fijn.

Ik kan een plekje gaan kiezen en al snel staat mijn tentje en zit ik lekker bij de tent en smikkel van mijn salade.

klik voor groot

Daarna ga ik eens met woefje wandelen en de omgeving verkennen. Misschien kan ik hier wel even lopen vanavond want ik had twee rondjes uitgezet vanaf de camping. Het is prachtig weer en de directe omgeving blijkt heel mooi te zijn.

klik voor groot

Inmiddels staat er iemand naast me met een heel klein ouderwets caravannetje. Het klikt wel met de vrouw en we drinken samen wat en kletsen wat terwijl woef er ook gezellig bij ligt. Maar in de avond besluit ik toch even te gaan lopen en ik kleed me snel om en vertrek voor mijn rondje. Ik heb een 11 km rondje gemaakt dat deels offroad zal gaan door een natuurgebied.

klik voor groot


Als ik het pad gevonden heb waar ik wilde afslaan, blijkt dat te zijn afgesloten vanwege kraanvogels. Dat is dus even jammer maar ik zie op de kaart dat wanneer ik terug loop, ik toch weer op mijn eigen route zal komen. Als ik overigens later op internet opzoek wat dat nou is met die kraanvogels, zie ik dat eind juli 2 jonge kraanvogels in het veld zijn gesignaleerd. Terechte afsluiting dus!

klik voor groot

Maar hoewel ik over de weg nu loop, is het best een mooi gebied en zeker met het late avond licht. Het rondje is uiteindelijk maar 9 km maar morgen moet er toch gefietst worden dus misschien wel goed voor dit moment.

klik voor groot

Als ik terug kom, kleed ik me om en lepel een glaasje advocaat weg met mijn buurvrouw. Dat is lekker en wel grappig zo. Het wordt wel snel koud en vochtig dus ik sla het douchen toch maar over, laat woef nog even een plasje doen en ga mijn tentje in. Morgen de eerste fietsdag en ik ben dus reuze benieuwd hoe dat zal gaan.

Wordt dus vervolgd….

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 144 km – 2016 totaal 2.657 km