12.08.2016 – hitland – 20 km

**12.08.2016 – hitland – 20 km**

Vandaag wordt het weer eens tijd voor een rondje continu aangezien woefje toch in de kar zit. Dat is dan een mooie gelegenheid om dat weer even te trainen. Het is behoorlijk warm en klam. Niet echt fijn loopweer. We gaan van start en we gaan wel zien wat ik precies ga lopen. In ieder geval even een stuk.

klik voor groot

De eerste kilometer gaat wel redelijk en natuurlijk daarna de volgende paar ook. Wat zal ik doen? 4000-tjes? Of tweemaal 6000-tjes ofzo? Al mijmerend loop ik door en elke keer een kilometer erbij. We lopen langs de kalfjes die toevallig allemaal bij elkaar staan zodat het verschil goed te zien is.

klik voor groot

Daarna ploeter ik weer door. Woefje geeft geen kik en zit gewoon lekker in de kar en laat zich rond rijden. We zien veel vogels deze keer, zoals zilverreigers en purperreigers.

klik voor groot

Ondertussen rollen de kilometers onder mijn voeten en het gaat goed…. De eerste 8.000 zitten er op. Nu zal ik toch wel de 10.000 gaan halen continu op mooie hartslag? Ik rommel een beetje maar het gaat goed. Zal ik weer 12.000 doen? En als dat erop zit, ga ik natuurlijk in ieder geval net wat verder dan de vorige keer en zo loop ik dus een mooie kern van 15.000 continu. Dat is niet slecht maar om een of andere reden vond ik het helemaal niet makkelijk omdat het zulk raar weer was. De afstand is het probleem niet maar wel om binnen de hartslag zone te blijven. Ik ben daar uiteindelijk dus ook buiten geraakt maar niet al teveel. We gaan de rest van de route rustig uitlopen en woef kan ook uit de kar. Zo hobbelt woefje toch nog 5 km lekker met ons mee en dat is ook wel prettig voor haar. Na ruim 20 km staan we weer bij de auto. Vanavond nog even op de racefiets een stukje rijden!

gegevens:

* 20 km
* 20 graden

augustus 110 km – 2016 totaal 2.623 km