16.09.2017 – belchford – 10 km

Vandaag helaas alweer het laatste rondje hier. Ik heb niet erg veel gelopen maar we hebben wel twee fietstochten gemaakt. Eentje vanaf het huisje en eentje vanaf Alford. Dat was leuk en ondertussen heb ik gestudeerd en hebben we ook veel gerommeld en niks gedaan eigenlijk.

Omdat we om 10 uur al uit het huisje moeten zijn, hebben we alles al vroeg ingepakt en staan we dus om 10 uur klaar. De eigenaresse komt even langs en die is vreemd afstandelijk en onaardig eigenlijk. Nu ging er ook het een en ander verkeerd want ik ergerde me aan het gedoe rond de betaling die me extra geld kostte omdat het steeds retour kwam van hun bank en zij ergerden zich aan ons omdat we geen kijkers vor het huis erin wilden laten (nou ja, we hebben gezegd dat het niet echt fijn zou zijn maar als het moest, dat het goed was). Zo was het dus een beetje vreemde bedoening bij vertrek.

Maar goed, we gaan weg en rijden eerst naar Belchford. Daar gaan we samen een rondje lopen en daarna gaan we lunchen. We hebben de tafel al geboekt. Het is vandaag echt een pestdag want het regent en is grijs en grauw. Maar gelukkig heeft S. zijn regenbroek en regenjas aan en blijft dus droog. Woefje heeft de cloudchaser aan en ik kleed me straks gewoon om in de pub in Belchford.

klik voor groot


We gaan op pad voor een 13 km rondje maar na een klein stukje ontdekt S. al dat onze paspoorten en zijn geld nog in de auto liggen. Hij fietst dus even terug en ik ga door met mijn rondje. Hij kan me makkelijk inhalen met de fiets natuurlijk.

klik voor grootIk loop eerst richting de farm en ga daarna over de Roman Road richting Tetford. Ik liep dit rondje ongeveer al eerder maar dan vanaf het huisje. Ineens klaart het op en wordt het nog warm ook. We doen de cloudchaser maar uit anders wordt woef veel te warm.

klik voor groot

Na nog geen tien minuten klettert het ineens weer van de regen. Dat is jammer want woef wordt natuurlijk heel vies nu en dat is lastig straks in de pub. Maar we hobbelen rustig door richting Tetford. Het is nu toch al gebeurd. In Tetford maken we een rondje en lopen weer langs het kerkje. Omdat het zo regent besluiten we niet over de weg terug te gaan maar gewoon weer de Roman Road te nemen zodat woef lekker los en off road kan blijven lopen. Zo staan we na 10 km weer bij de auto.

klik voor groot

Als we bij de pub komen, ga ik me meteen omkleden. Er zijn twee tafels gereserveerd. Eentje voor 12 man en eentje voor ons. Daarmee is het pub deel vol dus ik ben erg blij dat we gereserveerd hebben! Omdat de boot pas vanavond vertrekt, gaan we heelijk uitgebreid en rustig lunchen en brengen maar liefst 3 uur door in de pub. We luisteren naar de sterke verhalen van een groep fietsers die anderhalf uur later dan gepland aan de grote tafel plaats neemt en bespreken dingen over het nieuwe huis.
Na 3 uur stappen we dan maar eens op om naar Hull te rijden.

klik voor groot

Het zit er weer op voor 2017.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

september 91 km – 2017 totaal 2.115 km