11.09.2017 – fulletby – 14 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woef en deze keer kies ik voor een nieuwe route. Niet echt nieuw overigens want ik loop eerst richting Belchford en daarna over de Roman Road naar Tetford en via de hill terug naar het huisje. Vorig jaar liep ik ook dit rondje in mijn eentje en in 2015 zelfs zonder wafje. Ik ben benieuwd of ik dit jaar zonder problemen de heuvel op kan lopen eigenlijk. Vandaag loop ik voor het eerst met lange mouwen en mijn petje. Het is nu droog maar ik krijg vast regen. Ik heb niet alleen lange mouwen aan maar ook mijn hemd. Dan maakt het immers niet zoveel uit dat ik nat ga worden en is mijn buik ook beschermd en droog.

Ik zwaai S. uit en ga op pad naar het pad langs de boerderij.

klik voor groot

Ik hobbel rustig over het pad langs het veld en ga weer klimmend en dalend over het volgende veld. Bij het bruggetje is het enorm modderig. Ik kom er goed langs en woefje staat al te wachten op me. Zij heeft nergens last van natuurlijk en is bovendien vrolijk en fit ook weer vandaag. Eigenlijk zouden we vandaag op pad zijn gegaan voor de tweede fietstocht maar het weer ziet er beter uit voor morgen en overmorgen dus – ondanks de voorspelling van harde wind woensdag – gaan we dus morgen pas rijden.

Al snel hobbelen we alweer richting Belchford. Ik loop langs de pub en langs de kerk en loop vervolgens door het dorpje naar de Roman Road.

klik voor groot

Het weer is niet eens zo slecht en een zonnetje wisselt af met een regenbuitje. Maar het is allemaal prima te doen. De route naar de Roman road is verderweg dan ik denk maar uiteindelijk kom ik er toch natuurlijk. Ik word nog bijna van de weg gereden door een taxi die blijkbaar iets heeft tegen rennende dames met hondje en gewoon van de ene kant van de weg mijn kant op rijdt. Omdat ik gewoon altijd oplet, ga ik de berm in maar ik heb werkelijk geen idee wat die man aan het doen was of dacht.

We hobbelen de roman road op en dat is gelukkig best te doen qua wegdek. Het is niet modderig en loopt goed ondanks het natte gras.

klik voor groot

Aan het einde lopen we langs de hoge strobalen die er elke keer liggen blijkbaar en daarna lopen we door Tetford.

klik voor groot

Na Tetford lopen we nog een stukje offroad om een stukje af te snijden en daarna begint de hill naar Fulletby. Dat zijn twee aardige klimmetjes maar ik loop gewoon stug door. Zou ik dit ook met de fiets en de doggyride kunnen? Ik weet niet zeker of S. hier nou uiteindelijk wel of niet naar boven is gekomen in al die jaren dat hij meefietste. In 2014 in ieder geval niet. Dit jaar kunnen we het dus niet uitproberen jammer genoeg. Maar het lukt me gewoon om boven te komen ondanks (of dankzij) de regen die nu toch wel aardig naar beneden valt. Woefje doet het gelukkig prima. Omdat het regent maak ik geen foto van het mooie uitzichtspunt bovenaan maar loop gewoon door en neem alleen een kiekje als ik de bocht omsla.

klik voor groot

In Fulletby loop ik nog een lusje door de straatjes rond de cottage om de 14 km vol te maken en daarna ga ik lekker naar binnen. Gauw woefje afdrogen en zelf ook weer droge kleren aantrekken. Morgen en overmorgen dus op de fiets en pas daarna weer lopen!

gegevens:

* 14 km
* 15 graden

september 71 km – 2017 totaal 2.095 km