Dagelijks archief: juli 21, 2015

21.07.2015 – hitland – 11 km

**21.07.2015 – hitland – 11 km**

Vandaag allemaal nieuwe dingen. Om 15 uur belde DPD aan met een doos waar mijn nieuwe schoenen in zaten. Die heb ik kunnen kopen met korting omdat ik van iemand een voucher kreeg die ze gewonnen had tijdens een loop. Dus die schoenen probeerde ik natuurlijk meteen uit. Ook liep ik met mijn nieuwe Lafuma speedtrail 5L rugzakje om te proberen.

Rond 16 uur gingen woef en ik dan eindelijk op pad. Een hele warme dag en hoewel ze haar jasje aan had, hijgde ze als een postpaardje. Ik besloot daarop maar over het pad richting de dijk wat heen en weer te gaan lopen. Dan maar een kort rondje.

De Lafuma schuift in eerste instantie een heel stuk naar achteren. Maar als ik de koordjes wat anders doe, zit het allemaal prima. Het voelt heel anders dan de Salomon Slab 12 want die zit een heel stuk lager op de rug. Maar ik denk dat dat nog steeds qua comfort de nummer 1 zak is. Ik moet even wennen aan de zakjes maar de telefoon past in het zakje waar de bidon eigenlijk inhoort en achterin had ik een 1L waterzak. Voor woef zat haar bakje en softflask ook achterin. De softflask kon ik tijdens het lopen uit het rugcompartiment pakken dus dat is op zich handig. Ik kon het niet meer terugstoppen (althans niet gedaan) dus daar moet ik even naar kijken. Het is en blijft een compromis. Wil je overal makkelijk bijkunnen met zijzakken, dan is de zak automatisch wat groter en lager. Deze kleinere zak is ook met warm weer wel prettig want het bedekt veel minder van de rug. Ook de talloze manieren om de rugzak vast te zetten is erg fijn. Geen gedoe met straps die op verkeerde plaatsen zitten. Vooralsnog positief, review volgt.

Ik doe maar wat reeksen ter afwisseling. Ondertussen woef een beetje gekoeld en water gegeven. Ik ben uiteindelijk nog het gebied ingelopen toen er bewolking kwam maar dat was een vergissing want de wolkjes dreven ook meteen weer weg jammer genoeg.

Na 11 km vond ik het welletjes. Op zich een aardige training. De schoenen lopen erg fijn: geen geluid en geen geschraap zoals met de Stinson Lites. Cadans ook hoger en natuurlijker dan met de Stinsons. Merkwaardig dat het dus echt allemaal toch uitmaakt wat je aan de voeten hebt. Ik zie alleen tot mijn verrassing dat ik een enorme blaar heb bovenop mijn voet. Heel vreemd. Morgen maar even een compeedje erop plakken dan.

Op naar de volgende run. Als het morgen weer zo warm is, ga ik op weg zonder woefje. Dan kan zij wat uitrusten.

gegevens:

* 11 km
* 25 graden

juli 209 km – 2015 totaal 2.303 km