Dagelijks archief: juli 12, 2015

12.07.2015 – rottemeren – 14 km

**12.07.2015 – rottemeren – 14 km**

Gisteren kwam het er niet meer van om te gaan lopen en werd het ook een er warme dag. Lopen is en blijft voor de leuk en ik loop gelukkig niet aan de leiband van een schema of een ‘moeten’. Vandaag wilde ik wel nog even lopen maar was het weer enorm winderig. Het weer maakt niet uit, maar het was wel opvallend veel wind vandaag en zeker rond de plas en de baan. Het was de bedoeling dat ik vandaag weer continu rondje zou lopen aangezien ik wel wat langere continu lopen moet gaan inbouwen in de trainingen voor progressie en voor de HM eind september. Daarom dus vandaag gekozen voor de baan en (stom genoeg) voor een rondje plas. De fiets gaat in de auto en woef wurmt zich erbij.

klik voor groot

S. fietst weer gezellig mee en na een slome ochtend en trage start zijn we dan eindelijk rond 13 uur op pad voor ons rondje. Eerst maar even een warming up bij de roeibaan en dat liep allemaal prima. Ik had vanwege de wind nog even mijn jasje aan maar dat ging al snel uit natuurlijk.

klik voor groot


Na de warming up eerst 2 km RWR om even warm te lopen verder en daarna gestart met de ronde continu. Om een of andere reden liep het niet lekker. Mijn schoenen schraapten over het asfalt. Het waren de nieuwe Stinson Lites en daar moet blijkbaar nog even een laagje vanaf. Volgens mij is dit niet de ideale schoen voor mij aan het geluid te horen. Ik moest dat ook echt even uitschakelen in gedachten want het klonk alsof er een dodelijk vermoeide loper aan het schuifelen was. Niet fijn dus. Ik zag ook dat de cadans te laag was op dit rondje. Inspanning qua hartslag gelijk (er was wel meer wind deze keer) en dan het tempo ruim 15 sec/km lager alleen door de cadans. Toch ademde ik met 2/4 dus ik vind het wel apart.

Na de roeibaan kozen we voor een rondje rond de plas en dat is op zondag geen goed idee. Fietsers waar je voor moet oppassen en steeds gedoe met woef en S. op de fiets. Heel onrustig en we hadden beter op de roeibanen kunnen blijven voor dit soort rondjes. Halverwege hing het tongetje van woef er ineens uit en wilde S. haar water geven maar als ik doorloop is daar geen sprake van en heeft ze alleen maar haast om weer bij me te komen. Ik keerde weliswaar om zodat ze niet keihard zou gaan scheuren om me in te halen maar drinken ho maar. Eventjes in het water dan maar en ik hield even een paar passen in zodat ze haar voetjes kon wassen en weer door. Na de kern klokte ik dan maar af om haar echt water te geven. Net daarvoor moest ik haar nog ineens grijpen omdat ze te ver op het fietspad liep en er een racer aankwam (dat doet ze dus nooit maar met S. op de fiets is ze altijd bezig met haar roedeltje). Grrrrrr. Ik was dus niet zo tevreden over de run. Het leek wel alsof we er al 20 km op hadden zitten terwijl we nog maar 11 km hadden gelopen. Heel merkwaardig.

klik voor grootWe hobbelen terug naar de start, maken nog een lusje naar de sluisjes en de kano verhuur en lopen daarna terug naar de auto. Ik heb er wel genoeg van en vanaf morgen wil ik wat off road in Garderen lopen. Daarna gauw verder met serieuze rondjes continu en op MAF! Maar… allemaal voor het plezier!

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* 19 graden – winderig

juli 116 km – 2015 totaal 2.210 km