Dagelijks archief: juli 15, 2015

15.07.2015 – garderen – camprun dag 2 – 23 km

**15.07.2015 – garderen – camprun dag 2 – 23 km**

Vanmorgen word ik wakker van een zacht getik. Regent het nou? Ik kijk naar woef die nog heerlijk ligt te slapen en besluit nog even mijn ogen dicht te doen. Als het toch regent stel ik het liever zo lang mogelijk uit om naar buiten te kruipen. Ze vraagt nog niet om haar eten dus ik val weer lekker in slaap. De vogeltjes fluiten maar een stuk minder dan twee weken geleden toen het zo warm was! Al snel ben ik weer in dromenland. Om 7.15 besluit ik woef maar eten te geven, want er moet toch wel 2 uur tussen haar voeding en ons loopje zitten en aangezien de verwachting was dat het mooi weer zou worden, lijkt het me handig om haar in ieder geval vast eten te geven. Dat gaat erin als koek en tevreden kruipt madam weer terug in haar Noblecamper. Dat is prettig want ik doe ook weer even mijn ogen dicht. Lekker lui. Ik luister een beetje naar het zachte tikken van de regen op het tentdoek. Dat is de eerste keer dat ik in de regen sta. Zal mij benieuwen.

Uiteindelijk word ik toch onrustig en ik neem ook aan dat woef eens moet plassen aangezien we vrij vroeg ons laatste rondje wandelden gisteren. Bovendien moet ik zelf eigenlijk ook wel plassen. Ik kleed me dus snel aan, trek mijn schoenen aan en sla de kletsnatte tentdeur open. Het gras in de voortent is nog droog dus mijn spulletjes stonden daar goed. Maar wat is de deur nat en wat zitten er een natte plekken waar de binnentent de buitentent raakte!

klik voor groot

Gelukkig had ik al mijn stoeltje in de auto gelegd. In no time is woef er ook uit en staan we buiten. Het is inmiddels weer droog maar enorm vochtig natuurlijk. Op weg naar het toiletgebouw doet woef vast een plasje. Buiten het gebouw blijft ze zoet zitten wachten totdat ik terug kom. Wat is het toch een lieverd en zo makkelijk ook op deze manier! We gaan lekker wandelen en ik twijfel wat ik zal doen. Ik denk dat ik vandaag ga lopen en daarna naar huis ga. Ik heb eigenlijk geen zin om morgen ook weel te lopen en als het nou de hele dag zulk miezerig weer blijft, dan is er ook weinig lol aan als we straks terug komen van de run. Ik wandel dus een klein stukje en ga daarna me omkleden voor de run. Gelukkig zie ik de eigenaresse al en kan ik vast afrekenen. De tent mag blijven staan dus mocht het ineens alsnog fraai weer worden, dan kan ik er nog wel een dagje aan vast knopen. Ideaal en uiteindelijk gaan we dus op weg voor ons rondje.

Het begint meteen te druppelen. Geen echte harde regen maar miezerig weer. Het is klam, en eigenlijk loopt het niet optimaal want het is best warm. Maar we hobbelen rustig door. Ik ben lui en kies dezelfde weg als gisteren alleen zal ik wel een andere lus maken aan het einde. Gewoon lekker rechtdoor en na een kilometer of 5 dan rechtsaf. Omdat woef niks dronk in de ochtend, bied ik haar water aan na 5 km maar nee hoor… madam wil niet en kijkt me zielig aan. ‘Mag het straks?’…. Ja hoor…. grrrrrr ik zal straks wel weer alles tevoorschijn halen voor haar.

klik voor groot

Na de break voor het water kom ik maar heel slecht op gang. Dat wil zeggen…. dat denk ik want het duurt even voordat ik weer opstart maar daarna kan ik dus ook gewoon weer doorlopen. All in the mind dat blijkt maar weer.

Al snel zijn we weer bij de schaapskooi. Hier ga ik een kopje thee drinken en ik geef woef ook wat water. Ze wordt al een bekende verschijning daar! Ik blijf deze keer buiten zitten vanwege die rottige vliegen binnen. Ook al zit ik in de miezer, het is best aangenaam. De schapen zijn op de heide en dat is voor velen een teleurstelling. Schaapskooi zonder schapen is zeker voor kinderen natuurlijk niet leuk.

Na een korte pauze gaan we weer op weg. Eerst nu richting Garderen weer over het bekende pad. Er is helemaal niemand, alleen op het allerlaatste stukje fietspad. Werd ik gisteren omver gereden door een groep bejaarden vandaag was dat een grote groep geestelijk gehandicapten met begeleiders die kennelijk ook niet opletten. Ik heb een heel stuk dus over het zachte ruiterpad gedraafd en dat was nog best zwaar. Maar uiteindelijk kom ik toch aan in Garderen voor een kopje thee. Ik neem een ijsje hoewel het eigenlijk best fris is buiten onder de parasols. Het regent nog steeds af en toe. Raar weer.

klik voor groot


Er zit pas 16 km op als we bij de ijssalon zitten. Ik zal dus weer een extra lus gaan maken in het bos straks. Eerst even woef eten geven en deze keer gaan de gedroogde vleesblokjes er ook weer in als koek. Nu moet ik dus helaas even wachten maar dat is all in the game als je met een woeffie loopt. Zij heeft ook haar verzorging nodig dus zo doen we het.
Na de pauze gaan we weer op weg. Ik ben ijskoud en stijf geworden, merk ik en het kost even moeite om weer warm te lopen maar al snel zijn we weer gewoon op weg en loopt het allemaal soepel. Volgens mij is dit helemaal niet goed voor het lichaam die koude wind op een nat lijf. Ik weet uit de TCM wat wind met je doet….. Ik verheug me al op de douche en op mijn lekkere bad vanavond als ik weer thuis ben.

klik voor groot

We lopen wat kris kras door het bos zonder echt op te letten en uiteindelijk kom ik weer op een bekend pad. Na ruim 23 km klok ik af. Genoeg zo, toch ruim 50 km gelopen deze twee dagen.

klik voor groot

Toch vind ik het ongelooflijk dat ik tot twee maal toe een 120 km route in 3 dagen heb gelopen met enorm veel hoogtemeters ook nog. Hoe kreeg ik dat voor elkaar? Omdat het zo mooi was? Ik vond dit best vermoeiend eigenlijk. Misschien weer eens een nieuw gebied uitproberen maar het is op zich ook fijn om een bekend pad te kunnen lopen zonder te hoeven zoeken. Hoe het ook zij het zit er weer op.

Ik ga eerst woef verzorgen en daarna ga ik gauw even douchen en me aankleden. Woef slaapt in de auto want het is totaal niet warm vandaag dus geen risico op gebakken hond in de auto. Als ik terug kom ga ik gauw de tent opruimen en inpakken.

klik voor groot

Terwijl ik mijn tas aan het inpakken ben, gaat het echt druppelen en zodra ik de rugzak in de auto heb gezet, barst de hemel open. Fijn… de tent staat er nog en ik wacht in de auto even totdat het een beetje droger wordt. Wat een raar weer. Nog geen 5 minuten later schijnt ineens het zonnetje en is het droog. Gauw de tent opruimen dan maar en op weg naar huis.

Omdat het door mijn getrut alweer laat is geworden, ga ik toch nog even wat eten in Garderen. Ik heb ontzettend zin in die tosti die ik nu braaf geen enkele keer genomen heb. Als ‘avondeten’ mag dat toch wel na al die kilometers (hoop ik). Het smaakt heerlijk en ik zit lekker onder de parasol buiten.

klik voor groot

Ik denk na over het lopen. Eigenlijk liep het helemaal niet zo lekker om een of andere reden. Waarom niet? Ik heb geen idee. Het lopen ging verder goed, maar het was niet relaxed of ‘fijn’. Woef deed het prima gelukkig dus dat is het niet. Ik vind het nog steeds knap dat ze gewoon weer even die 50 km wegdraaft met me. Vroeger vond ik rond de 20 km al genoeg voor haar, maar nu gaat ze eigenlijk altijd mee.

Als ik eindelijk ‘klaar’ ben om op huis aan te gaan is het ook weer tijd voor een hapje voor woef en bij de auto geef ik haar het laatste zakje gedroogd vlees. Hapje, drankje en madam kan er weer tegen. Ik ook want de tosti smaakte heerlijk (maar vult natuurlijk totaal niet).

Op naar onze volgende trip dan maar weer. Ik denk dat het even duurt voordat ik weer in Garderen ga lopen want zaterdag breekt het echte vakantie seizoen aan en dan wordt het veel te druk daar denk ik. Dat geeft mij ook de kans om even anders weer te gaan lopen dus dat lijkt me prima.

gegevens:

* 23 km
* 21 graden – miezerregen

juli 167 km – 2015 totaal 2.261 km