Dagelijks archief: juli 1, 2015

01.07.2015 – garderen – camprun dag 3 – 18,5 km

01.07.2015 – garderen – camprun dag 3 – 18,5 km

Vandaag alweer de derde dag op rij in Garderen. Ik heb goed geslapen en woef ligt ook nog heerlijk te maffen. Ik had haar om 5.30 al eten gegeven in de veronderstelling dat ik heel vroeg zou gaan lopen maar ik ben heerlijk blijven dommelen totdat de zon me echt wakker maakte.

klik voor groot

Maar als ik eenmaal wakker ben, zijn we ook snel klaar voor vertrek. Gisteren 22 km gelopen en eergisteren 28 km dus de eerste 50 km zitten er alweer op. Vreemd, want ik voel niets en ook woef doet het prima. Vandaag ben ik extreem lui en we starten pas om 9 uur met onze run. Dat betekent dus al een warme start maar het bos zal nog wel te doen zijn (hoop ik). Natuurlijk heeft woef met deze tropische temperaturen haar cooljacket aan, zeker nu ik weet dat het echt verschil maakt.

klik voor groot

Ik heb de gebruikelijke route ingekort en ga niet door naar Putten maar sla eerder rechtsaf om weer rechtsaf te slaan terug richting Garderen. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad. het begin loopt prima. Na 5 km stop ik even om woef water te geven. Ze drinkt niets in de nacht en ook in de ochtend krijg ik er niets in behalve het warme water waarmee ik haar gevriesdroogde vlees weer eetbaar maak. Maar dat is veel te weinig met dit weer dus zit er niks anders op dan te stoppen, de rugzak af te doen en wat water in het bakje te schenken en het cooljacket weer nat te maken. Gelukkig drinkt ze nu best een aardige slok en al snel zijn we weer op pad.

klik voor groot

Het weer is niet bepaald prettig om te stoppen want op dat moment stroomt het zweet langs mijn gezicht. Niks an. Maar we zijn al snel weer op weg. Ik moet even op de kaart kijken waar ik nu precies rechtsaf moet en dat blijkt ook een prima pad mooi in de schaduw te zijn.

klik voor groot

Aan het einde steken we een weg over en ik besef dus helemaal niet dat ik wederom op weg ben naar de schaapskooi……Ineens loop ik dus weer de heide op waar het bloedheet is. Wat een oen ben ik maar op zich komt het wel goed uit, want ik kan hier zelf even wat water bijtanken en woef verzorgen. Ik neem dan nu maar een plakje cake. Het is weliswaar veel korter dan gisteren (ik kom nu bij de schaapskooi op ruim 9 km in plaats van ruim 13 km) maar ik ben heel laat vertrokken dus is er al volop leven rond de schaapskooi. Ik ga dus lekker even in de schaduw zitten, geef woef water, vul het cooljacket aan en ga zelf ook wat drinken halen. Ik klets even met de schaapsherder (een dame) en we praten over lammetjes en borders collies. Wat is het alweer lang geleden dat ik twee border collies had! Vandaag zullen de schapen overigens binnen blijven want het is te warm voor de collies om te werken en ook de schaapsherder vindt het te warm om op de heide te staan.

Na een korte pauze gaan we weer verfrist op pad. Even over de brandende heide en het gigantisch zachte zand en daarna lopen we alweer de bossen in, lekker de schaduw in! Het loopt allemaal heel snel eigenlijk. Ik geef woef nog eenmaal snel iets te drinken omdat ze bij de schaapskooi ook bijna niets dronk.
Voordat ik er erg in heb, lopen we alweer Garderen in en richting mijn lunch break. Deze keer geef ik woef een lekkere appel op het terras om te voorkomen dat ze weer met een lege maag zielig gaat zitten doen en deze keer gaat ze rustig slapen terwijl ik geniet van mijn tosti en chocomel en ijsje. Mjammie wat een verwennerij. Zou ik genoeg kilometers maken voor deze zonde? Woef wordt weer volop geaaid door mensen die haar leuk vinden. Niet zielig dus!

klik voor groot


Na de break maken we een rondje door het bos terug naar de tent. Ik maak een klein lusje en na bijna 19 km zijn we weer terug. Prima afstand zo, net lekker want ik was laat begonnen en inmiddels is het toch echt wel vrij warm. Niet erg voor mij, maar ik ben nu eenmaal verantwoordelijk voor woef en zij kan slecht aangeven hoe het gaat. Terug dus!

klik voor groot

Helaas blijkt de dochter van mijn buurvrouw met de drie kleinkinderen op bezoek te zijn gekomen en aanvankelijk is het even druk met water schietende kids voor mijn neus maar als ik terug kom van de douche zijn ze al vertrokken richting het zwembadje en is het heerlijk stil. Ik heb lekker mijn haar gewassen en met het mooie weer is het zo droog allemaal. Mijn kleding hangt ook te drogen. Ik ga wat lezen en wat mijmeren. Wat een rust. Ik heb de stoel alweer uit de auto gehaald en nadat ik heb geteld hoeveel voer ik nog voor woef heb, besluit ik nog een nachtje te blijven. Het is zo heerlijk en misschien kan ik morgen ook nog wel een stukje lopen in de ochtend voordat ik vertrek!

Als de dochter vertrokken is in de namiddag ga ik samen met de buurvrouw wat drinken en daarna maken we een heerlijke salade met veel sla, eieren en ander lekkers. We nemen een toastje als toetje en kletsen weer de avond vol. Waf krijgt ook weer te eten en drinkt eindelijk ook weer wat.

klik voor groot

Voor het slapen gaan nog een verfrissende douche en eens kijken of het deze nacht ook weer wil lukken om lekker te slapen! Op naar dag 4 en dit is de eerste keer dan ik drie nachten achter elkaar ergens ‘sta’.

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 29 graden

juli 19 km – 2015 totaal 2.113 km