Dagelijks archief: juli 2, 2015

02.07.2015 – garderen – camprun dag 4 – 17 km

**02.07.2015 – garderen – camprun dag 4 – 17 km**

Vannacht was het de warmste nacht maar het was prima te doen. Ik was wel heel vroeg wakker en nam woef even mee toen ik naar het toilet moest. De maan was prachtig aan de hemel en de vogels floten al volop. Toen ik terug kwam bij de tent twijfelde ik….. Zou ik op pad gaan? In ieder geval meteen woef eten gegeven want ze kan niet meteen met voer gaan hardlopen dus dat eerst. Dat hapje ging er met gemak in natuurlijk. Ik dommelde nog even door en luisterde naar de vogeltjes. Daarna ben ik me toch maar gaan klaarmaken en al snel had ik mijn renkleding aan en was ik klaar om weg te gaan. Ik kroop de tent uit en maakte een foto van woef die het nog wel best vond allemaal. Luiaard!

klik voor groot

Het was 5.30 en het was heerlijk stil in het bos. Ik was benieuwd of ik dieren zou zien zo in de vroegte. Ineens kwam er een man aan met een husky die ook vroeg op pad was vanwege de warmte. Hij wilde wel even een foto maken van woef en van mij maar ik heb geen idee wat hij gedaan heeft, maar het is alleen maar beweging. Jammer!

Daarna snel verder op pad en deze keer nam ik weer een andere route. Nog eerder naar rechts, richting Drie. Dat was ook een aardig pad en al snel liepen we Drie in. Ik was er eigenlijk nog nooit vanaf deze kant geweest en het restaurantje is enig daar.

klik voor groot

Ik zag daar een bord van de natuurcamping van staatsbosbeheer dus ben ik even een kijkje gaan nemen. Niet opwekkend maar misschien werd mijn oordeel gekleurd door de recensies die ik had gelezen. Het trekkersveld is kaal en somber en met slecht weer zal dit een modderbende zijn. De rest zag er aardig uit maar de sfeer was niet OK. Er stonden flessen op een tafel en ik las de recensies er nog eens op na, maar je kunt van alles aantreffen daar. Er is geen beheerder dus het lijkt me niks. Prachtige plek midden in het bos maar niet voor mij. Ik stak het veldje over om weer op het pad te komen en al snel liepen we weer in de richting van garderen maar over een nieuw pad.

Wat een mooie dag zo met de opkomende zon!

klik voor groot

Het rondje vandaag liep heel soepel en makkelijk. Ik maakte nog een lusje door het bos in de buurt van de camping omdat het allemaal lekker liep en wist eigenlijk niet precies hoe lang ik zou willen lopen. Ik had de hele ochtend wel door willen en kunnen lopen! Maar op een gegeven moment leek het me welletjes voor deze ochtend en voor deze 4 dagen. Ik wilde per se vertrekken vandaag (had ook geen voer meer voor woef trouwens) dus dan maar eens terug en na bijna 17 km waren we weer bij de tent waar langzaam ook leven in de brouwerij kwam.
Mijn buurvrouw kwam net uit de tent gekropen en was heel verrast dat we alweer terug waren. Eerst even woef haar restje ontbijt gegeven en daarna lekker onder de douche.

klik voor groot


Daarna heb ik nog even ontbeten met mijn buurvrouw (die zelfs een citruspersje bij zich had zodat we verse jus hadden) en daarna ben ik rustig gaan opruimen. We hebben nog even thee gedronken en wat gekletst en daarna ben ik vertrokken. Met het douchen, het kletsen, het kopje thee, ontbijt, het opruimen en betalen was het inmiddels al bijna 12 uur geworden toen ik eindelijk het terrein afreed. De auto was een oven geworden van 4 dagen in de volle zon staan. Echt niet normaal en ik besloot wat te gaan drinken in Garderen als afsluiter. Woef had haar jasje aan en lag op haar gemak op het terras. De auto in de schaduw dus die kon ook even afkoelen. Dit soort temperaturen zijn we niet echt gewend. Boven de 30 graden!

Toen we eindelijk echt klaar waren voor vertrek besloot ik woef voorin de auto te houden vanwege de hitte. Helaas had ik het koppelstuk voor de riem niet bij me, maar ik wilde haar wel kunnen zien. Als ze bevangen zou worden door de hitte achterin zou ik het niet eens zien en dat wilde ik niet. Waf vond het allemaal best.

Zo kwam er een einde aan 4 heerlijke lome dagen waar we toch ruim 85 km hebben weggetrippeld in het bos. Dat vraagt om herhaling dus we gaan gauw weer! Morgen eerst maar een rustdagje denk ik.

gegevens:

* 17 km
* 24 graden

juli 36 km – 2015 totaal 2.130 km