Dagelijks archief: juli 9, 2015

09.07.2015 – hitland – 15 km

**09.07.2015 – hitland – 15 km**

Vandaag is het redelijk goed weer met een duikelend zonnetje en af en toe een heel klein buitje. Het is nog steeds vrij warm en de wind waait ook nog behoorlijk door maar dat maakt het wel fijn loopweer vandaag. Gisteren wilde ik eigenlijk een kort rondje doen na de moeizame ronde van eergisteren maar ik had last van hooikoorts ofzoiets en ben maar lekker vroeg naar bed gegaan en vandaag ging het allemaal weer prima. Voor de lol liep ik eens RWR met en dan alles binnen MAF. Dat viel op stukjes met tegenwind niet mee maar het was leuk om te proberen de HF binnen MAF te houden en dat lukte aardig. Na 5 km heb ik woef even water gegeven bij de auto maar dat wilde ze toen niet en daarom was ik dus na 10 km de klos om weer echt even wat aan te bieden wat er toen inging als koek. Ze slobberde in no time bijna 400cc weg en dat was ook genoeg want we moesten ook nog terug en met een volle waterbuik lijkt me dat niet zo lekker. Met dit weer staat het welzijn van woef dus echt voorop. Droge tong betekent simpelweg stoppen.

Het lopen ging prima. Ik haalde ongeveer hetzelfde tempo als vorig jaar toen ik begon maar dan binnen MAF. Vorig jaar schoof mijn HF nog rustig tegen de 150 aan op de run segmentjes. En dat is nou net niet de bedoeling aangezien je dan eigenlijk aan het intervallen bent. Enorm verschil dus en ik ben dik tevreden. Dit had ik heel lang volgehouden denk ik en alles liep prima. Tijdens de runsegmentjes een nette cadans. De combinatie van continu rondes, intervallen binnen MAF, langere laps en heel af en toe een RWR training (ook binnen MAF) werpt inmiddels behoorlijk zijn vruchten af. Maar belangrijker vind ik nog steeds dat ik heerlijk loop en echt geniet.

Op naar de volgende ronde. Ik denk dat ik nog twee keer loop voordat ik volgende week in Garderen weer wat kilometers ga maken. Zodra het iets koeler is of de wind wat afneemt zal ik een MM doen of een MAF test bij de roeibaan. Ik vind het nog steeds apart om te experimenteren en te zien wat werkt en niet. Met de metronoom (zoals eergisteren) alleen maar de cadans verhogen werkt niet altijd en goed (zeker niet met rugzak), dan kom ik toch beter uit te verf met een langere paslengte. Zeker in combinatie met de ademhaling van 2/4. Inmiddels kan ik heel makkelijk schakelen tussen hartfrequenties, ademhaling en de combinatie met cadans en paslengte. Al met al behoorlijk winst.

gegevens:

* 15 km
* 18 graden

juli 94 km – 2015 totaal 2.187 km