Dagelijks archief: december 23, 2012

23.12.2012 – assignment 14: 4×800 – totaal 14 km – glen lonan

Vandaag mijn eerste rondje in Schotland. Dit jaar loop ik hier met een schema voor de marathon van Edinburgh, dus kan ik niet helemaal freewheelen, maar door de week zit er voldoende vrijheid in binnen het raamwerk van het schema om heerlijk te kunnen lopen hier. Assignment 14 waren maar 4 lapjes van 800 die ik zou moeten lopen volgens schema. Daaromheen kan ik lekker rustig dribbelen dus dat was een prima start voor vandaag (dacht ik).

Woef doet het prima en mijn rug is eigenlijk weer helemaal OK na de misselijkmakende pijn van donderdag tot en met gisteren. Ik liep wel met een een of ander warmhoud ding rond mijn middel die mijn rug warm zou houden. Daar slaap ik ook mee en dat voelt lekker.

Het waaide keihard vandaag en af en toe kletterde de regen tegen de ruiten. Maar ik weet inmiddels al lang dat het niet uitmaakt of het regent en bovendien kan het hier in een seconde omslaan en toen ik over de brug reed op weg naar de Glen, scheen het zonnetje in mijn gezicht. Ik heb dus onderweg ook van alles gehad, van zon tot regen.

klik voor groot


Ik wilde niet te ver de Glen in rijden, en dacht dat ik al snel een redelijk vlak stukje zou hebben om te lopen. Maar dat viel dus even tegen en ik moest ook weer even wennen aan de klimmetjes. Pas na 5 km kwam ik bij de splitsing richting Taynuilt en zou het redelijk vlak worden. Daar ben ik dan toch maar begonnen aan de 800 meter laps.

klik voor groot

Vervelend genoeg stond er een enorme kudde schapen ineens voor mijn neus en kwamen van links enorme koeien aandenderen, waarvan woef zich te pletter schrok en begon te blaffen. Het gevolg daarvan was dat de 100 schapen het ineens op een rennen zetten en het allemaal ineens niet meer zo rustig was om me heen en ik woef toch maar even aan de riem heb gedaan. Niet zozeer omdat ze iets zou doen, maar ik stelde me zo voor dat de boer ineens zijn rennende schapen zou zien en daar tussendoor een roze figuurtje zou ontwaren met een loslopend woefje. Dat leek me niet zo geschikt dus dan in ieder geval maar aangelijnd en hopen dat die beestjes weer eens tot rust zouden komen en stil zouden staan. Schapen als haas, weer eens iets anders.

Het eerste lapje ging te snel en ik remde aan het einde dan maar wat af. Het tweede lapje ging ook te snel en uiteindelijk ben ik maar omgekeerd ook omdat er weer een wildrooster lag. Alleen had ik geen rekening gehouden met de weg zodat mijn derde lapje niet 5 sec sneller was maar net zo snel als de eerste vanwege heuveltje op. Het viel me nog niet eens tegen eigenlijk maar het was wel dom. De vierde was wel 10 sec sneller dan de eerste wat ook de bedoeling was en met deze weg was ik niet ontevreden dus.

klik voor groot

Maar helaas moest ik dus nog wel 5 km terug richting de auto, dus ben ik maar lekker door gaan hobbelen en na 14 km waren we weer terug bij de auto. Op de terugweg zag ik een gigantisch gave regenboog. Erg mooi.

klik voor groot

Dit smaakt toch echt allemaal naar meer. Het is hier zo fijn en mooi en de lucht is natuurlijk ook schoon dus dat is heerlijk. Ik heb hier altijd het gevoel dat ik honderd kilometer achter elkaar zou kunnen lopen.

Grappg genoeg liep ik hier in 2009 voor het eerst. Toen had ik net Evy afgerond. Wat was ik trots. En hoewel het langzaam ging, zou ik hier toen ook al 2×4 km lopen langs het meer. Geweldig.

Nu dus door de Glen en ik zal hier ook nog een 25 km route lopen volgens het schema dus dat is super leuk. Ga nog uitzoeken waar ik dat ga doen en of woef ook mee zal gaan of niet.

Wordt vervolgd

Gegevens:

* totaal 14 km
* temp 8 – nat en winderig

rondje in google earth openen

dec 96 km – 2012 totaal 2.069 km