Dagelijks archief: december 11, 2012

11.12.2012 – hitland – 9 km

11.12.2012 – hitland – 9 km

Vandaag een heerlijk rustig rondje gedaan. Ik vond het zo jammer dat het weer voorbij was, ik had nog wel een uur door kunnen tuffen door het gebied. Het was prachtig weer, blauwe lucht, geen wind en een temperatuur rond de 2 graden. Het had gevroren vannacht dus er lag een laagje ijs op het water en het gras was op veel plekken nog vol rijp en ijs. Erg mooi om doorheen te lopen en van te genieten. Veel ganzen op de weilanden die veel geluid maakten en zich warmden in het zonnetje. De zwanen zaten op het gras en bliezen naar Ztje als we voorbij liepen. Al met al dus echt volop genieten.

Ik had lekker mijn nieuwe kleding aan en dat was warm genoeg, zeker toen ik eenmaal lekker warm was. De eerste kilometer heb ik echt lekker rustig aan gedaan om warm te worden.

Omdat ik na de Bruggenloop nu zeker weet dat deze ratio niks voor mij is, experimenteerde ik vandaag met 4′/23″ en dat liep weer fijn. Toen ik zelf begon met RWR uit de boeken, liep ik met 6/30 of 7/30 maar toen ik eenmaal met begeleiding ging lopen, werd mij een ratio aangeraden van 2/30 dus ben ik dat gaan doen. Ik denk dat het geheim ligt in het afwisselen. Ik ben namelijk zeker sneller geworden met die korte stukjes, want eigenlijk is het een soort ‘interval training’. Ik merkte nu dan ook met de langere stukken dat het eigenlijk nog makkelijker gaat en dat het tempo heel makkelijk te sturen is.

Kortom: ik ben dus nog wel even bezig met uitproberen en ga straks bij de terugkoppeling nog eens vragen wat ik nu het beste kan doen. Er is natuurlijk een verschil tussen een ‘loop’ en een training en beide hebben een andere aanpak nodig.

Maar goed, de run voor vandaag zit er weer op, en wat was het fijn. Het was overigens op hele stukken in het oude gebied nog tamelijk glad dus daar heb ik zeker rustig aan gedaan als echte schijterd. Op de terugweg kon ik wel even lekker vaart maken, want daar scheen het zonnetje lekker op de weg en was alles veilig.

Gegevens:

* totaal 9,3 km
* temp 2 – windstil en zonnig
* ratio 4′/23″

dec 55 km – 2012 totaal 2.028 km