Dagelijks archief: december 4, 2012

04.12.2012 – hitland – 7,5 km

**04.12.2012 – hitland – 7,5 km**

Vandaag een rustig rondje in de regen gedaan. Toen ik me aan het omkleden was, kletterde de regen en de hagel tegen de ruiten. Maar aangezien Ztje toch naar buiten moet, heb ik een prima stok achter de deur. Bovendien kan het me met goede kleding ook weinig schelen. Ik zou vandaag mooi kunnen kijken hoe de Kinvara lopen in de stromende regen en dat beviel prima. Het water loopt heel snel uit de schoenen en ze blijven mooi licht. Ik heb dus nu vast besloten voor zondag dat ik de Kinvara ga dragen tijdens de Bruggenloop, aangezien het dan waarschijnlijk ook zal regenen.

Toen ik in het natuurgebied aankwam, stond er geen enkele auto op de parkeerplaats. Eerst even de zooltjes van Ztje inkwasten met Neatsfoot oil. Dat doe ik af en toe om de zooltjes zo sterk mogelijk te maken (o.a. voor de komende winter periode) en met regen is het helemaal prima om te doen omdat de zooltjes dan niet nat worden. Het was ook heel grappig om te zien hoe ze grote ronde plekken achterliet in de plassen waar ze met haar oliepootjes doorheen liep.

Omdat het zo nat en koud was, heb ik maar kort warm gelopen en startte ik vrij snel met lopen, in een heel rustig tempo. Ik deed wat cadence drills tot 182 en dat voelde wel goed. Omdat ik ongeveer 6 km wilde lopen, liep ik eerst naar de dijk, terug en een op en neertje naar het oude deel. Er was helemaal niemand en eigenlijk liep het heel lekker. Langzamerhand merkte ik dat ik steeds sneller ging lopen.

Toen ik naar het oude deel van het gebied liep, hing er een torenvalkje in de lucht te bidden. Tot mijn verrassing bleef de vogel gewoon hangen waar hij hing toen ik langs liep en toen ik naar boven keek, keek ik recht tegen zijn buikje aan. Hij hing werkelijk op nog geen twee meter boven mijn hoofd. Heel bijzonder en het toverde meteen een glimlach op mijn gezicht. Ik ankerde direct dit mooie moment. Ook waren er tamelijk veel grote zilverreigers in het gebied aan het fourageren. Dat was dus ook een geweldig gezicht. Ondanks het weer, genoot ik dus met volle teugen van mijn loopje.

Ondertussen oefende ik dus van alles en nog wat: wat acceleration gliders en wat cadence drills, maar omdat het allemaal lekker gaat, heb je helemaal niet het idee dat je echt een training aan het doen bent en dat is erg fijn. Goede momenten ankerde ik direct.

Verder nergens last van. Ik zag aan het einde dat ik uiteindelijk ruim 20 seconden per kilometer sneller liep aan het einde (gemiddeld) en dat vind ik opvallend. Je kunt dus in zo’n kort stukje (6,5 km) nog een heel stuk het gemiddelde omhoog trekken blijkbaar. Overigens liep ik niet op snelheid, maar ik had aan het begin met de cadence drills toevallig het gemiddelde per kilometer gezien en aan het einde natuurlijk ook weer. Vanwege de regen oefende ik de cadans zonder metronoom en was dus niet ontevreden met mijn ‘eigen’ 182. Op naar de volgende run

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 4
* cadans max 92 (zonder metronoom)

dec 17 km – 2012 totaal 1.990 km