Dagelijks archief: december 6, 2012

06.12.2012 – loopband training – totaal 7 km

06.12.2012 – loopband training – totaal 7 km

Vandaag lag ineens de eerste sneeuw in het natuurgebied. Verse sneeuw is prachtig om op te lopen, maar toen ik in de middag de wandeling daar deed, was het een enorme ijsbaan en wilde ik dus niet buiten meer lopen. Ik had op de dijk kunnen gaan, maar (vanwege de pekel op de weg) dan zonder woef, dus dan maar gewoon op de loopband op een moment dat het mij uit zou komen. Ik ben benieuwd wat de komende dagen ons gaan brengen, want of de Bruggenloop zondag door kan gaan met de voorspelde sneeuwval, is natuurlijk maar de vraag. Afwachten maar, het weer kunnen we verder toch niet beinvloeden. Ik kan alleen zorgen dat ik klaar ben voor zondag.

Vandaag dus weer eens op de loopband en dat was een tijd geleden. Het is best aardig omdat je daar van alles kunt trainen, maar het is echt niet te vergelijken met buiten. In de eerste plaats liep ik zonder metronoom en zag ik dat de cadans simpelweg omhoog gaat als de band sneller gaat lopen. In theorie kan je buiten met dezelfde cadans op verschillende snelheden lopen, maar op de loopband schuift de grond onder de voeten door en dat gebeurt op de weg natuurlijk niet want daar moeten de voeten het toch echt zelf allemaal doen. Ik vond het wel apart om later terug te zien.

Omdat ik me snel verveel op de band heb ik een pyramide gedaan van 10-11-12-13-12-11-10-11-12-13-11-10 km per uur laps afgerond met kort even wat 10-11-10-11 voor de lol. Ik deed maar wat, het was meer om lekker even bezig te zijn en net even uit de comfortzone te komen. Hoe snel je nu werkelijk loopt weet ik niet, hoewel mijn loopband vorig jaar nog gecalibreerd is door een technicien die er toen bij is geweest. Dus veel zal het niet afwijken denk ik. De hartslag steeg deze keer redelijk goed mee en kwam na de eerste ronde ook steeds terug tot de uitgangswaarde dus dat was netjes. Ik was na afloop ook niet moe, kan dan uren doorgaan maar dat leek me niet handig in verband met komende zondag. Ik ben dus ook netjes gestopt op 7 km ook al hoefde ik nog maar 3 km om op de 2.000 te komen voor dit jaar. Niet belangrijk, volgende training gebeurt dat dus al.

Op naar zondag (hoop ik).

Gegevens:

* totaal 7 km
* HR max 170

dec 24 km – 2012 totaal 1.997 km