Dagelijks archief: december 8, 2012

08.12.2012 – loopband training – totaal 6 km

**08.12.2012 – loopband training – totaal 6 km**

Vandaag een kruising tussen junk miles en een training. Ik wilde rustig aan even wat kilometers maken en iets uitproberen qua hartslag, maar niet te intensief met het oog op de race van morgen. Ik sliep vannacht slecht, en ik wil vannacht graag lekker slapen en morgen namiddag lekker lopen (als het weer het toelaat tenminste). Ik begon dus even met opwarmen, en liep daarna 1 pyramide op 10-11-12-13-14-13-12-11-10 km/uur (de loopband werkt nu eenmaal niet met min/km maar met km/uur). Daarna even dribbelen gevolgd door wat 10-11-10-11 km/uur, dribbelen en daarna even elke 10 sec sneller vanaf 10 km per uur en kijken wat de hartslag doet. Daarna moest ik mezelf echt van de band sleuren, want ik vind het al snel leuk om lekker te lopen en dingen te proberen. Maar vandaag dus even niet.

Op naar de race van morgen. Mijn kleren liggen al klaar, startnummer zal ik even pakken want de vorige keer vergat ik dat dus prompt in te pakken. Ik moet alleen even bedenken of ik het startnummer aan een belt doe, want ik vind het zonde om op mijn nieuwe jack veiligheidsspelden te gaan prikken. Morgen nog tijd genoeg.

Het plannetje heb ik, nu maar eens kijken of daar iets van terecht komt.

Gegevens:

* totaal 5,75 km
* HR max 159
* pyramide 10-11-12-13-14-13-12-11-10 km/u

dec 30 km – 2012 totaal 2.003 km

nieuwe schoenen 7

**nieuwe schoenen 7**

In de never ending story nieuwe schoenen inmiddels alweer aflevering 7. Eigenlijk aflevering 8, want enkele weken geleden kocht ik de Pure Cadence als aanvulling op de Pure Flow voor de langere duurlopen. Ik koos na rijp beraad uiteindelijk toch voor een voortijdige aanschaf van een trailschoen. Eigenlijk wilde ik wachten op de nieuwe Pure Grit, die komend voorjaar uitkomt, maar aangezien ik heel wat kilometers ga maken in de UK leek het me toch wel handiger om nu een trailschoen te kopen, zeker gezien de aanbieding en de extra 10 euro korting, waardoor de schoen niet al te duur werd. Het is de Saucony Peregrine 2 geworden inderdaad in de kleur geel. De Saucony Kinvara 3 loopt erg lekker, de Kinvara TR die als trailversie uitgekomen is, lijkt qua pasvorm niet op de Kinvara maar de Peregrine wel. Ik ben dus erg benieuwd hoe deze schoenen me gaan bevallen. Het is een 4 mm drop schoen. Overigens hebben uit de Asics reeks de DS trainer, DS racers en kayano 18 allemaal een nieuw baasje gevonden, dus de stal begint alweer wat leger te raken.

In de review sectie staat een overzicht van enkele schoenen varierend van 12mm tot 0mm heel to toe drop. Momenteel wissel ik af tussen de Merrell 0mm Bare Access, Pure Flow/Pure Cadance en Kinvara 3 de laatste 3 allemaal met 4 mm drop. Helaas is de Pure Flow spekglad op de meeste natte wegdekken dus zal ik morgen tijdens de Bruggenloop op de Kinvara 3 lopen. Prima schoen tijdens regen omdat regenwater er snel weer uit kan lopen. De schoen wordt dus niet zwaar zoals met veel andere schoenen wel vaak het geval is.

update de schoenen zijn inmiddels alweer retour. Op komst zijn de New Balance MT10 en Asics Fuji Trainer. Wordt vervolgd.