Dagelijks archief: november 15, 2011

15.11.2011 – veluwezoom dag 1 – 18,5 km

15.11.2011 – veluwezoom dag 1 – 18,5 km

Vandaag de eerste dag van twee dagen lopen, rusten en zwemmen om te zien of ik een beetje van de pijn af kan komen. Vandaag gestart op het Rozendaalse veld, waar (deels) honden los mogen lopen. Ik had een route van 18 km uitgezet en het weer zag er prima uit. Erg koud maar helder en eigenlijk zonder wind.

Vandaag weer met de CW-X broek (inmiddels is de thermobroek toch ook onderweg van het pro type), de Buff op mijn hoofd (moet toch eens omkijken naar eentje zonder roze bloemetjes want ik zie er uit als een boerentrien hoewel het heerlijk zit) en laagjes kleding voor de warmte. Tegelijkertijd startte een fietsgroep die ik tot mijn verrassing weer zag aan het einde. Potige mannen die werd gebracht met een enorme trailer vol bijzondere fietsen en stonden te wachten op diezelfde trailer toen ik net aan kwam lopen richting auto. Wel grappig want ik ben ze nergens tegengekomen onderweg.

Bij het begin van de loop twee foto’s gemaakt.

Daarna maar op pad gegaan en vol goede moed aan de run begonnen. Het was erg mooi en ik verbaasde me over het terrein. Niet alleen voor het lopen afwisselend met zowel fietspad, ruiterpad als schelpenpad, ook qua landschap. Stukken open heide werden afgewisseld door zandvlakten en stukken bos. Erg mooi. Garmin wees me prima de weg en ik was juist zo tevreden dat ik een goed vindbare route had uitgezet. Op een gegeven moment moest ik nog een 9 km naar de finish. Ik kwam door een bos, moest door een hekje en volgens het horloge daarna rechtdoor. Mooie route, goed beloopbaar. Kruising over en nog steeds rechtdoor….. Toen ik eens goed keek, zag ik dat ik nog steeds 9 km moest lopen naar de finish. De garmin stond stil. Dat gebeurt wel vaker als ik even stil val om Ztje aan de riem te doen of door een hekje moet. Als het signaal weg valt, dan gaat de route niet meer verder (ondanks de footpod). Ik baalde als een stekker want ik had geen idee waar ik heen moest. Eerst maar eens de Garmin weer aan de praat krijgen en gelukkig weet ik inmiddels hoe dat moet zonder gegevens te verliezen of de route! Ondanks de pijl, kwam ik niet makkelijk op de route maar gelukkig kwam ik iemand tegen die me de weg wees aan de hand van de geprinte kaart die ik (gelukkig) ook bij me had. Zo dus maar weer verder gelopen maar het loopt niet lekker als de Garmin steeds ‘off course’ blijft zeggen. Maar uiteindelijk – hoera – kwam er weer een piepje en kreeg ik ‘course found’ in beeld. Aan het einde maakte ik zelf nog een keer een fout door over de weg te hobbelen en de afslag het bos in naar rechts finaal te missen. Ik had toen wel wat aan de kaart op de telefoon, maar heb nu geleerd om ook even een parkeerplaats daar op te slaan bij vertrek, want die stond mooi niet op de kaart dus had ik er nog niets aan om terug te komen. Aan het einde een klein stukje afgesnoept van de route toen ik eindelijk de parkeerplaats zag opdoemen. Ondanks dat ik zeker een kilometer heb afgesneden op deze manier, stond de teller op 18,5 km. Het was dus langer omdat ik een heel stuk verder heb gelopen maar dat maakt me niet uit. Eind goed al goed, het was een mooie route, maar het loopt toch niet fijn als je niet precies weet of je wel de juiste richting op loopt. Ik heb dus geleerd dat er vaak een storing is van het signaal in deze omgeving, want ik heb het al eerder gehad in deze buurt. Tevens moet ik dus in het vervolg even op de kaart de parkeerplaats of vertrekpunt opslaan, zodat ik nooit meer mis kan lopen. Ztje deed het prima op haar schoen overigens.

Gegevens

* totaal 18,5 km (eigenlijk meer maar Garmin hield er even mee op)
* cadans 79-85 gemiddeld

rondje in google earth openen

november 102 km – 2011 totaal 1.787 km