Dagelijks archief: november 9, 2011

09.11.2011 – hitland 11 km

**09.11.2011 – hitland 11 km**

Vandaag wist ik eigenlijk niet precies wat ik wilde doen. Na de berenloop van zondag eerst maandag lekker losgelopen. En dan? Wat vandaag dan? Duurloopje langzaam? Tempoloopje? Intervallen? Uiteindelijk koos ik maar voor het laatste en dat bleek niet echt een gelukkige keuze. Uiteindelijk werd het 6×400 in 2″, gevolgd door twee langere blokken van 5″45′ (niet bedoeld) en 6″15′ (ongeveer bedoeld) om lekker even uit te hobbelen. Als ik zo eens naar de grafieken kijk (ik keek nauwelijks op het horloge, probeerde het op gevoel te doen), dan zie ik dat ik de 400-tjes bijna allemaal veel te snel startte om vervolgens langzaam af te zakken. Eentje heeft een berg/dal/berg patroon. Hartslag blijft wel op alle 400-tjes en blokken keurig constant en zakt ook weer netjes terug zonder ergens minder terug te vallen etc. Wat dat betreft ben ik dus wel tevreden eigenlijk.

Doe mij maar een heerlijke loop door de natuur, maar omdat ik toch weer wat meer kilometers wil gaan toevoegen aan de langere duurlopen, zal ik toch ook een beetje aan de snelheid moeten werken. Helaas zorgt de 7 heuvelenloop volgende week er nu voor dat ik niet een normaal schema kan doen. Ik vrees dat het dus tot het einde van het jaar een beetje ‘aanrommelen’ blijft.

Overigens liep ik vandaag weer eens in de CW-X compressietight en dat zit toch wel heel anders dan de 2XU of Sugoi. Zal binnenkort een vervolg schrijven op de vorige review.

Gegevens

* totaal 11,2 km
* cadans 80

november 51 km – 2011 totaal 1.737 km