16.11.2011 – veluwezoom dag 2 – 14 km

16.11.2011 – veluwezoom dag 2 – 14 km

Vanmorgen eerst gewandeld met Z tje en daarna een uurtje gezwommen. Daana zou ik weer gaan lopen. Vandaag moest ik kiezen tussen een route die ik had uitgezet vanaf de Steeg door Rheden, of toch maar naar het Leesten waar ik al eerder was, en waar ik de route ken. Een andere optie was een route op de dolle pof richting kasteel Middachten en dan gwoon lekker lopen en zien waar je uitkomt. Daar had ik op zich wel zin in, want tijdens de ochtendwandeling met Z-tje zag de omgeving er veelbelovend uit. Kasteel Middachten wordt momenteel gerestaureerd maar het is wel erg mooi daar. Onderstaande foto’s maakte ik op 17.11 tijdens het wandelen met Z-tje daar om het kasteel.

Ik besloot uiteindelijk toch naar het Leesten te gaan omdat ik geen zin had om weer te verdwalen, noch om alleen op asfalt te moeten lopen eventueel. Niet erg creatief maar het zij zo. Ik liep al vier keer eerder de route van het Leesten en inmiddels ken ik de route nu wel. Foto’s maakte ik deze run niet, maar wel eerder in maart en in april.

Het was prachtig weer, weinig wind maar wel erg koud. Ik wist al dat ik op deze route niet moest stoppen vanwege signaal verlies, en maakte dus alleen helemaal aan het einde snel een kiekje (hetgeen inderdaad resulteerde in het niet meer aangaan van de Garmin), maar ik wilde toch wel een fotootje van mijn trouwe runningmate aan het einde van de run. Ze heeft inmiddels een nieuwe opvouwbare drinkbak. Geen Go Between meer, maar de Bivy Bowl van Ruffwear. Haar snoetje past er makkelijker in en het geval weegt maar 60 gram! De oude was prima, ware het niet dat het bakje twee weken geleden ineens pootjes kreeg tussen de bijkeuken en de keuken en onvindbaar blijkt.

Daarna lekker warm aangekleed en bij de kiosk weer de vertrouwde tosti gegeten met warme chocolademelk (prima hersteldrankje). Daarna weer terug naar het hotel om nog anderhalf uur te gaan zwemmen. Toch weer ruim 32 km gelopen deze twee dagen en al 5 uur gezwommen.

Gegevens

* totaal 14,2 km
* cadans 78-85 gemiddeld

rondje in google earth openen

november 116 km – 2011 totaal 1.801 km