30.11.2011 – 10×400 totaal 9,5 km

30.11.2011 – 10×400 totaal 9,5 km

Vandaag weer eens een 10×400 uit de kast getrokken. Voordat ik commentaar krijg: ja ik rommel momenteel maar wat. Combineer duurlopen met een interval training af en toe en werk momenteel niet gestructureerd naar een doel of met een schema. Dat ga ik wel doen, maar ik ga eerst genieten van mooie duurlopen dwars door de Glens in Schotland en klimmetjes oefenen waar je nauwelijks ‘lopend’ tegenop kunt komen. Daarna ga ik weer verder met een schema. Ik moet even kijken wanneer ik met het HM schema start voor begin 2012, maar dat zal wel ergens in febuari worden. Eerst staat de 10 km van de CPC dan nog op het programma op 11 maart 2012. Maar ik wil dan wel een 6 weken schema gedaan hebben, anders blijft het gerommel in de marge zoals nu met de 7-heuvelen als trainingsronde en straks ook de bruggenloop als trainingsronde. Maar goed, komt tijd komt raad. Van die heuvels in de UK zal ik in ieder geval toch weer sterker worden.

Ik zit geinteresseerd naar de video’s te kijken van foutenanalyses en looptechnieken/loopscholing. Er valt toch nog een hoop te verbeteren en te leren/te oefenen. Toch is het wel interessant om te zien dat sommige technieken of ‘trucs’ lang niet altijd gunstig uitpakken tijdens het lopen. Veel lezen, veel oefenen en veel uitproberen dan maar.

De 400-tjes gingen op zich wel goed in 2″ ongeveer. Maar ik vraag me af waar ik nou eigenlijk die 2″ vandaan heb, want voor een souplesse rondje van Klaas Lok moet – met mijn 10 km tijd – de rondetijd langer zijn. Morgen eens even kijken.

Voor nu niet zo erg, want ik heb de 400-tjes gewoon gedaan op een tempo dat ik gelijkmatig kon vasthouden en wat goed aanvoelde.

Gegevens

* totaal 9,5 km
* HR max 164

november 170 km – 2011 totaal 1.869 km

2 gedachten over “30.11.2011 – 10×400 totaal 9,5 km

 1. ton

  Hoi Max,

  Ik kom wel eens vaker op je site maar zat dan vaak plaatjes te kijken. Ik lees nu dat je qua interval de tijden van Lok probeert te hanteren. Het is niet zo belangrijk dat je je exact aan die tijd houd, het gaat vooral om het gevoel dat je erbij hebt. De 10e keer 400 moet bij wijze van spreken net zo ontspannen gaan als de eerste. Ik ben pas na 16 jaar lopen gaan experimenteren met de souplessemethode en het heeft me toch wel een tijdje gekost voordat ik doorhad wat het "souplessegevoel" inhield ;-)

  Loop-ze!

  groeten
  Ton a.k.a. DRUM

 2. max

  @ ton: ja, ik weet dat het gevoel belangrijk is, daarom liep ik ook in eerste instantie gewoon zoals het goed voelde. Maar ik weet aan de andere kant ook dat het eigenlijk iets te snel was. Het was dubbel. Het voelde op zich goed, ik liep ze allemaal even snel, aan het einde zelfs wat makkelijker (omdat ik warmer was, had een verkeerde warming up, was weer koud geworden) maar toch…. Maar ik was – zoals ik schreef – niks gestructureerds aan het doen hoor ;-) Ik zit maar wat te rommelen nu, lekker lopen, soms even tempoloopje of intervalletje. Ik begin weer netjes met een goed uitgewerkt schema in jan/feb. Maar bedankt voor jouw input en ervaringen, daar leer ik weer van! Ik probeer en experimenteer veel, altijd leuk. Volgens mij is er ook helemaal geen ‘waarheid’ die voor iedereen geldig is. Maar leuk blijft het!

  Binnenkort volgen weer plaatjes van ‘overzee’… ;-)

Reacties plaatsen niet mogelijk.