Dagelijks archief: februari 1, 2011

01.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

01.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

En weer vanaf Low newton richting Dunstanburgh castle gelopen. Het was een stralende dag met een blauwe hemel en volop zon en 10 graden. Idioot gewoon, en ook onverwacht. Genieten dus! Er stond wel wat wind maar niet zoveel als gisteren.

Ik wist al dat ik op de heenweg hoog water zou hebben, maar ik wist nu dat het wel te doen moest zijn en dat het maar een kilometer of 3 zou zijn tot het pad richting kasteel door de duinen. Als een soort karrepaard dus een deel van het strand doorgeploegd. Goed voor de training maar natuurlijk een snelheid van niks. Maar goed, na mijn 10,2 km per uur rondje van gisteren, weet ik dat ik gewoon ‘normaal’ kan hardlopen als ik wil. Dus dan nu maar lekker genieten en doordieselen.

Eerst even poseren in de duinen met mijn renmaatje. Het was zulk lekker weer en ik kwam mensen tegen die wel een foto van ons wilde maken. De eerste foto is van Z-tje die buiten ligt te wachten totdat ik nou eindelijk eens kom opdagen om weg te gaan:

klik voor groot

Daarna al snel op het strand gekomen en door het zachte zand geploegd. Dat viel helemaal niet meer, maar is op zich wel een goeie oefening. Ik wist nu precies hoe ver het zou zijn, en ben gewoon nu tot het einde doorgemodderd. Aan het einde van het strand dus weer omhoog richting Dunstanburgh Castle. En wat was het mooi weer! Dus toch maar weer wat plaatjes gemaakt, ondanks dat ik nu al enkele keren foto’s heb gemaakt.

klik voor groot panorama

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot


Ook deze keer weer doorgelopen over het gras richting Craster, en deze keer eens de arm opgelopen van het haventje om te kijken. Niet veel bijzonders, maar wel leuk om even te kijken zo. Daarna de andere kant opgelopen richting parkeerplaats en rechtsaf richting een soort bos. Omdat ik niet precies wist of ik wel werkelijk bij het kasteel uit zou komen, uiteindelijk maar weer afgeslagen richting de schapenweide en weer richting kasteel. Daarna weer terug over de golfbaan en door de duinen. Aan het einde weer lekker even pootje baden voor Z-tje en lekker laten eten bij de auto.

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot

Zo kwam er weer een einde aan het eerste februari rondje van 2011 met stralend weer. Genieten dus!

Gegevens:

* totale afstand 13,85 km
* temp 10 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 14 km – 2011 totaal 222 km
trailshoes 153 km