Dagelijks archief: februari 12, 2011

12.02.2011 – bamburgh & budle bay

12.02.2011 – bamburgh & budle bay

Vandaag weer richting Budle Bay gelopen. Deze keer geparkeerd bij Bamburgh Castle. Vanaf daar eerst gerommeld richting het vuurtorentje en vanaf daar eerst een stukje over de weg richting de golfbaan.

klik voor grootHet was hartstikke modderig naar beneden vanaf de golfbaan en ik heb dat hele stuk dus gewoon gewandeld. Modder betekent gladheid. Het was raar weer, vanmorgen regen en ineens in de middag de zon die zorgde voor een soort zachte mist afgewisseld met stralende lucht en helder weer. Jammer genoeg kon ik niet Holy Island zien, want dat is nou juist het mooie van het lopen aan die kant. Maar het blijft bijzonder. Vreemdsoortige rotsen waar je overheen moet klauteren en dan ineens weer de zee.

klik voor grootklik voor groot panorama

klik voor groot panorama

Geen kip te zien aan de andere kant richting Budle Bay. Je moet het ook wel even weten dat je daar kunt komen, want de meeste mensen keren terug bij het einde bij Bamburgh Castle. Maar het strand is prachtig, en bij helder weer zou je dus Holy Island goed kunnen zien met het kasteel daar.

klik voor groot


Al snel kwam ik bij het eigenlijke natuurgebied waar ik zo vaak met de auto heb staan kijken met de kijker. Nooit geweten dat je daar ook te voet zou kunnen komen. That said… het is zeker geen hardloop stuk en ook dit stuk heb ik gewoon gewandeld en geglibberd over gladde algensteentjes, door moerasjes en over rul zand. Maar ik wist al dat ik over de weg terug zou kunnen, dus was ik wel benieuwd waar ik nou terecht zou komen, of ik daadwerkelijk helemaal naar de parkeerplaats zou kunnen komen waar ik zo vaak gestaan heb.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Overigens liggen er overal niet ontplofte dingen uit de oorlog. Vroeg me af wat dit nou was….

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot panorama

Uiteindelijk kwam ik dus ook echt bij de parkeerplaats uit waar ik zo vaak gestaan heb om naar de vogels te kijken. Grappig. Het was vandaag laag water, en dat was dan ook de enige reden dat ik zo ver kon komen.

klik voor groot


klik voor groot


Vanaf de parkeerplaats heb ik Ztje aangelijnd en ben ik netjes aan de rechterkant van de weg gaan hardlopen richting Bamburgh. Wow…. alleen euh.. ik was even vergeten dat die weg daar onwijs op en neer liep. Nou ja, goeie training zal ik maar zeggen maar het viel me niet mee en ik was heel verbaasd over de goeie tijd die ik alsnog op dat stuk had gelopen, hoewel ik daar nou werkelijk totaal niet mee bezig was. Wilde eigenlijk alleen maar terug naar de auto.

Bij de parkeerplaats aangekomen (bij het kasteel dus) toch nog even naar het strand gegaan met Ztje om haar schoon te krijgen van die vieze weg. Ook daar nog een heel klein stukje hardgelopen om alles weer even soepel te krijgen en daarna lekker rustig uitgewandeld terug naar de auto. Een merkwaardig rondje maar op zich wel leuk om dit eens gedaan en gezien te hebben zo.

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 10,97 km
heel veel moeten wandelen, geen idee hoeveel ik nou gelopen heb uiteindelijk. de enige zeker lap is het stuk langs de weg ongeveer 4,5 km achter elkaar met vrij zwaar traject vanwege hoogteverschil.
* temp 8 C
* gem BPM 126

rondje in google earth openen

februari 84 km – 2011 totaal 292 km
trailshoes 206 km