Categorie archief: northumberland 2011

15.02.2011 – seahouses countryroads

15.02.2011 – seahouses countryroads

Vandaag dan mijn laatste rondje hier in de UK. Heb toch wel vrij veel gelopen en wat was het fijn! Vandaag deed ik het rondje rond de cottage dat ik al eerder liep. Voor het eerst zonder hondje want die is niet helemaal lekker qua darmen en aangezien we morgen op reis gaan, heb ik haar maar thuis gelaten. Wel gek, maar ook best lekker voor de verandering, want ik hoefde niet op te letten op de weg. Bovendien was het ontzettend smerig, dus wat het prima op deze manier. Alleen dacht ik nu slim te zijn en eens het rondje om te draaien, zoals ik eerder wilde doen. Dat viel dus dik tegen want nu had ik de sterkste stijgingen ineens. Maar goed, leuk om te proberen en ondanks de wind, was dit mijn snelste rondje hier. Ik vond het best zwaar en er is echt een verschil tussen het lekkere dieselen door de natuur en op het strand en deze wegrondjes die dan wat meer op snelheid gericht zijn. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het straks weer in Nederland gaat en hoe een rondje Rottemeren me bijvoorbeeld zal vergaan!

Enfin, het was fijn. Ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik hier ben!

Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 6 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 104 km – 2011 totaal 312 km
trailshoes 226 km

14.02.2011 – beadnell

14.02.2011 – beadnell

Vandaag een ander rondje gedaan dat aansloot bij het rondje van 12.01.2011. Ik parkeerde de auto bij Beadnell, en ben vanaf daar eerst door het afschuwelijk deprimerende caravanpark gegaan richting de duinen. Ik snap niet dat mensen daar voor hun plezier willen zitten.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Daarna door de duinen en ik zag het aanvankelijk somber in vanwege de modder maar het viel gelukkig ontzettend mee.

klik voor groot

Al snel kwam ik weer bij de inham uit waar een bruggetje over het watertje gaat waar in de zomer de bijzondere Little terns broeden.

klik voor groot panorama

Wat was ik weer onwijs gelukkig met het mooie weer!

klik voor groot

Vanaf daar deze keer niet over het strand zoals de vorige keer (toen vanaf High Newton) maar door de duinen verder richting High Newton. Eigenlijk had ik van te voren de route uitgezet vanaf de golfbaan van seahouses naar de inham en terug maar omdat de auto nu ergens anders stond, wilde ik eerst nu weer richting High Newton lopen, waar ik op 12.01 was gestart. Vreemd genoeg kon ik aan het einde niet verder en moet ik vreemd langs een hek en uiteindelijk ook over een hek. Vandaar dus de twee pauzes op de route.

klik voor groot

Ik zag wel in de verte de toren van Low newton en kon ook de parkeerplaats zien liggen waar ik de vorige keer geparkeerd had. Toch leuk dat ik een heel stuk kust op deze manier gedaan heb.

Daarna weer terug naar de inham van de vogels maar nu dus over het strand

klik voor groot


klik voor groot

Daarna lekker doorgedieseld over het strand richting beadnell.

klik voor groot

In beadnell wilde ik toch nog even verder lopen, ook al wist ik dat ik de wind in de rug had en dus op de terugweg wind tegen zou hebben. Ik wilde een klein stukje richting de golfbaan van Seahouses lopen, zoals ik aanvankelijk gepland had. Niet helemaal natuurlijk want ik kwam met 7 km op de teller het strand af. Eerst dus over de weg ren rechtsaf richting Seahouses. Daar een stukje over de weg en door de duinen het strand op. Het blijft jammer dat je niet het hele stuk over het strand kan rennen, maar dat kan nou eenmaal niet. Op het strand was het heerlijk maar het werd wel wat somberder. Ik kon Seahouses al zien liggen en dat was wel een apart gezicht zo. Uiteindelijk toch bijna tot de golfbaan doorgelopen en na 10 km omgekeerd, omdat ik dan nog 3 km terug zou moeten richting de auto die in Beadnell geparkeerd stond. De terugweg was een eitje, de wind viel reuze mee en ik was gewoon lekker op mijn gemakje aan het dieselen. Ziefje vond het ook allemaal best. Het laatste stukje weer even aan de riem richting de parkeerplaats over de weg en even uitgewandeld voor cool down op het strand om te kijken of Ztje nog een plasje wilde doen.

Dat was dus een lekker rondje, niet te ver en heel rustig aan gedaan. Geen gekke dingen deze keer onderweg, alleen dat rare hek aan het einde bij High Newton. Heel merkwaardig. Misschien had ik over het erf van de boerderij kunnen gaan maar dat was een grote modderzooi dus daar had ik weinig zin in.

Zo komt er bijna een einde aan de rondjes hier in de UK. Morgen nog een klein rondje maar dat zal wel een weg rondje worden om het af te leren. Het was bijzonder en ik heb op veel plekken gelopen eigenlijk. Heel anders dan in maart 2010 waar ik vrijwel alleen het wegrondje rond de cottage liep.

Gegevens:

* totale afstand 13,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 97 km – 2011 totaal 305 km
trailshoes 219 km

12.02.2011 – bamburgh & budle bay

12.02.2011 – bamburgh & budle bay

Vandaag weer richting Budle Bay gelopen. Deze keer geparkeerd bij Bamburgh Castle. Vanaf daar eerst gerommeld richting het vuurtorentje en vanaf daar eerst een stukje over de weg richting de golfbaan.

klik voor grootHet was hartstikke modderig naar beneden vanaf de golfbaan en ik heb dat hele stuk dus gewoon gewandeld. Modder betekent gladheid. Het was raar weer, vanmorgen regen en ineens in de middag de zon die zorgde voor een soort zachte mist afgewisseld met stralende lucht en helder weer. Jammer genoeg kon ik niet Holy Island zien, want dat is nou juist het mooie van het lopen aan die kant. Maar het blijft bijzonder. Vreemdsoortige rotsen waar je overheen moet klauteren en dan ineens weer de zee.

klik voor grootklik voor groot panorama

klik voor groot panorama

Geen kip te zien aan de andere kant richting Budle Bay. Je moet het ook wel even weten dat je daar kunt komen, want de meeste mensen keren terug bij het einde bij Bamburgh Castle. Maar het strand is prachtig, en bij helder weer zou je dus Holy Island goed kunnen zien met het kasteel daar.

klik voor groot


Al snel kwam ik bij het eigenlijke natuurgebied waar ik zo vaak met de auto heb staan kijken met de kijker. Nooit geweten dat je daar ook te voet zou kunnen komen. That said… het is zeker geen hardloop stuk en ook dit stuk heb ik gewoon gewandeld en geglibberd over gladde algensteentjes, door moerasjes en over rul zand. Maar ik wist al dat ik over de weg terug zou kunnen, dus was ik wel benieuwd waar ik nou terecht zou komen, of ik daadwerkelijk helemaal naar de parkeerplaats zou kunnen komen waar ik zo vaak gestaan heb.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Overigens liggen er overal niet ontplofte dingen uit de oorlog. Vroeg me af wat dit nou was….

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot panorama

Uiteindelijk kwam ik dus ook echt bij de parkeerplaats uit waar ik zo vaak gestaan heb om naar de vogels te kijken. Grappig. Het was vandaag laag water, en dat was dan ook de enige reden dat ik zo ver kon komen.

klik voor groot


klik voor groot


Vanaf de parkeerplaats heb ik Ztje aangelijnd en ben ik netjes aan de rechterkant van de weg gaan hardlopen richting Bamburgh. Wow…. alleen euh.. ik was even vergeten dat die weg daar onwijs op en neer liep. Nou ja, goeie training zal ik maar zeggen maar het viel me niet mee en ik was heel verbaasd over de goeie tijd die ik alsnog op dat stuk had gelopen, hoewel ik daar nou werkelijk totaal niet mee bezig was. Wilde eigenlijk alleen maar terug naar de auto.

Bij de parkeerplaats aangekomen (bij het kasteel dus) toch nog even naar het strand gegaan met Ztje om haar schoon te krijgen van die vieze weg. Ook daar nog een heel klein stukje hardgelopen om alles weer even soepel te krijgen en daarna lekker rustig uitgewandeld terug naar de auto. Een merkwaardig rondje maar op zich wel leuk om dit eens gedaan en gezien te hebben zo.

klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 10,97 km
heel veel moeten wandelen, geen idee hoeveel ik nou gelopen heb uiteindelijk. de enige zeker lap is het stuk langs de weg ongeveer 4,5 km achter elkaar met vrij zwaar traject vanwege hoogteverschil.
* temp 8 C
* gem BPM 126

rondje in google earth openen

februari 84 km – 2011 totaal 292 km
trailshoes 206 km

11.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

11.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

Vertrokken met 0 zin vandaag. Maar ja, Z-tje moet toch ook naar buiten en ik weet niet eens waarom ik geen zin had. Beetje lui denk ik. Mag wel een dagje eigenlijk. Maar goed, rond 2 uur dan maar op pad gegaan voor een kort rondje over het strand. Het getijde is laag tot laat op de dag, dus dat is super want het strand is dan heel breed en mooi stevig om op te lopen. De auto had ik wat verder richting Monkshouse geparkeerd, zodat ik bij het inlopen gewoon daar zou kunnen wandelen door dat stomme watertje. En ik wist niet zeker hoe ver ik zou willen lopen, dus op deze manier zou ik mooi een soort achtje kunnen doen als ik zou willen. Heel rustig van start gegaan. Het was vrij aardig weer, bijna geen wind en als er al wind stond, had ik die zeker in de rug op de heenweg.

Al snel dieselde ik langs Bamburgh Castle en omdat me was gezegd dat het aan de andere kant van de vuurtoren ook erg mooi zou zijn, ben ik toch maar die kant op gegaan. De vorige keer kwam ik tot de vuurtoren en ben ik weer teruggegaan. Dat betekende wel dat ik een stukje moest wandelen maar dat was niet erg. Aan de andere kant (richting Budle Bay) is het inderdaad prachtig. Heel anders weer. Helaas geen camera bij me, dus ik zal die route nog wel een keer willen doen. Maar ineens zag ik donkere wolken zich opstapelen en voelde ik al dat er een enorme wind opgestoken was. Die zou ik dus pal tegen hebben op de terugweg. Met al ruim 6 km op de teller ben ik dus maar gauw teruggegaan wat niet kon verhinderen dat ik de laatste kilometers in de regen heb gelopen. Nou ja, van die motregen maar met de keiharde wind viel dat nog niet eens mee. Gek genoeg was het heerlijk. Heel merkwaardig. Heb rustig aan gedaan, en gewoon genoten van de omgeving.

Alleen vraag ik me nu af of Z-tje de hele weg met een stuk zeewier heeft gelopen. Ik vond het al zo vreemd dat ze op een gegeven moment rare kwijldraden uit haar bek had hangen toen ik bij het kasteel even mijn veter vastmaakte. Ze bleef ook steeds zo naar me opkijken maar omdat ze er prima uitzag heb ik er verder geen aandacht aan geschonken. Ik probeer wel altijd ervoor te zorgen dat ze niet start met iets in haar bek. Maar toen ik haar uit de auto haalde, pakte ze trots haar stukje zeewier op. Merkwaardig…. stakker, dat hoeft ze toch geen 12 km mee te sjouwen :(

Gegevens:

* totale afstand 11,8 km
* temp 5 C
* gem BPM 127

rondje in google earth openen

februari 73 km – 2011 totaal 281 km
trailshoes 195 km

09.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

09.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

Nou wat een raar rondje. Ik wilde eerst zonder Z-tje lopen omdat we al veel hadden gedaan en ze zo ontzettend diep lag te slapen toen ik van paardrijden terugkwam. Haar darmen zijn nog steeds niet helemaal honderd procent dus leek me een dagje rust niet echt een gek idee. Maar ja… toen kwam ik met mijn jackje de kamer binnen en rende ze al meteen vrolijk rond. En aangezien ik anders toch zelf weer daarna met haar op stap zou moeten als ik zonder haar zou gaan, besloot ik maar snel naar het strand te gaan dan. Het getijde zou toch laag zijn en er was weinig wind. Voor het eerst met een muziekje op mijn hoofd. Nou ja muziek… een mix van 155 bpm. En dus startte ik veel te snel met de opzwepende muziek, het zonnetje in mijn gezicht en de wind in de rug. Gelukkig kwam ik al snel een puppy tegen, en had ik een goed excuus om die eens even goed te bekijken en te aaien. Voor een puppy moet je immers wel even stoppen. Helaas geen camera bij me, dus geen plaatje. Daarna ging mijn veter los…. en ging mijn andere veter weer los…. Dus het was een rondje met rare onderbrekingen. Aan het einde heb ik even gewandeld om Z-tje de mogelijkheid te geven om even wat te doen (dat deed ze ook) en daarna heb ik even intervaltraining gedaan omdat ik toch dat ding met muziek bij me had. Dat was op zich wel aardig. Het strand is een lekkere ondergrond om dat te doen, want als je intervalt, dreun je meestal hard op de grond en op het zachte maar stevige zand is dat veel minder. Omdat het maar hele kleine stukjes zijn die je moet intervallen via de training van de mp3 speler, rende ik als een hinde. Kan me nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn die werkelijk zo keihard kunnen rennen eerlijk gezegd (op langere afstand bedoel ik dan). Maar goed… even de zweep erover is wel lekker zo. Op naar de volgende run. Niet morgen, want vandaag was een rare dag met paardrijden, massage, boodschappen (allemaal niet gelukt) en eigenlijk wil/moet ik nu nog zwemmen!

Gegevens:

* totale afstand 7,8 km
* temp 9 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 61 km – 2011 totaal 269 km
trailshoes 183 km

08.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

01.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

Vandaag weer vanaf Low newton richting Dunstanburgh castle gelopen. Vandaag was het weer erg mooi weer en totaal geen wind. Heerlijk dus om wat langer onderweg te gaan. Morgen wil ik weer lopen, maar dan probeer ik een wegrondje te doen, want ik heb een massage van mijn rug. Door oefeningen (die ik notabene voor mijn been deed) had ik ontzettend pijn in mijn rug en dat is op zich nu wel al veel beter. Staan gaat goed, liggen en zitten ging gisteren werkelijk voor geen meter, vandaar dat ik niet heb gelopen én niet heb gezwommen en dat is de allereerste keer sinds ik hier ben. Maar goed, vandaag dus wel lekker op pad geweest gelukkig en ook vanmorgen lekker rijles gehad in het zonnetje.

Het heeft veel geregend gedurende de nachten en gisteren ook overdag, dus ik vreesde al voor modder onderweg vanaf het kasteel. Nou dat klopte. Op sommige plekken was echt niet te lopen :-( Voor het kasteel en eromheen was het gewoon modderige rotzooi. Ik zag al snel dat mijn broek en schoenen en ook Z-tje totaal zwart zouden zijn. Beetje balen en je moet ook erg oppassen met de modder omdat het enorm glad kan zijn. Dus rond het kasteel naar de andere kant gewoon rustig aan geglibberd. Weer wat foto’s gemaakt, want het is toch iedere keer net even anders met al dan niet schaapjes voor het kasteel, en al dan niet een zonnetje. Het blijft leuk en het blijft een erg mooie rustgevende plek om een of andere reden. Misschien ook omdat je er niet met de auto kunt komen, en je dus niets hoort behalve de schaapjes, de golven van de zee en de vogels in de lucht en op het water en in de weide.

klik voor grootDaarna weer over het veld naar Craster doorgelopen en onderweg al die stomme hekjes open en dicht gedaan. Het is echt maar goed dat er geen wind stond want het is echt niet leuk om steeds te moeten stoppen voor die hekjes.

klik voor groot panorama

Daarna weer richting parkeerplaats en richting dat bosje waarvan ik de naam nu nog niet weer. Deze keer niet rechtsaf geslagen maar doorgelopen totdat ik (vreemd genoeg) niet verder kon lopen en alsnog naar rechts moest. Ik dacht op Google earth gezien te hebben dat ik helemaal door zou kunnen lopen naar het kasteel. Ook hier was het erg modderig en al snel zakte ik tot mijn enkels in de shitzooi. Tot overmaat van ramp kwam ik ook nog eens uit bij een hek dat niet open kon. Ik kon er alleen zelf overheen klauteren met van die plankjes die uitsteken, waar je dan overheen kunt stappen. Ik heb er eens goed naar gekeken…. keek nog eens naar Z-tje en besloot dat ik haar met wat aanmoediging er toch wel overheen zou kunnen tillen, als ze tenminste zou snappen dat ze haar pootjes op het plankje aan de andere kant zou kunnen zetten. Anders zou het veel te hoog zijn en zou ze zo uit mijn armen op de grond pletteren. Helaas was ze wel ontzettend zwart en modderig maar ja, terugkeren was ook niet echt een optie. Dus hoppekee, hondje opgetild en voorzichtig over het hek getild. Pootje op een plankje gezet en kennelijk vertrouwde ze me en snapte ze ook nog ongeveer wel wat ik nou bedoelde en al snel stond ze kwispelend op de grond aan de andere kant zonder dat ze zich pijn had gedaan. Ik was niet eens heel erg vies, ook al zit er wel modder op mijn renjack natuurlijk en op mijn broek. Jammer maar helaas.

klik voor groot


Daarna bleek het uitzicht van die kant toch ook wel weer erg mooi. Het is echt genieten en zo lang ik maar rare routes blijf proberen, is het ook iedere keer weer anders.Omdat ik deze keer alleen echt geen zin meer had in de modderboel langs de golfbaan, ben ik uiteindelijk toch over het strand teruggegaan ook al was het maar krap aan qua getijde. Ik wist dat ik tot 15.30 de tijd had, maar daar was ik al ver overheen. Eigenlijk ging het best goed, alleen het eerste stuk vanaf het kasteel richting Low newton is erg schuin en dat loopt voor geen meter, maar ik vond het niet eens echt zwaar, het strand was best stevig nog. Dus eind goed al goed en bij het dorp heb ik Z-tje lekker even laten spelen in het water en heb ik ook mijn eigen trailschoenen even schoongemaakt in de zee zodat ze weer enigszins toonbaar zijn.

Een lekker rondje was het. Op naar de volgende run(s).

Gegevens:

* totale afstand 14,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 53 km – 2011 totaal 261 km
trailshoes 185 km

05.02.2011 – seahouses countryroads

05.02.2011 – seahouses countryroads

Wist niet zeker of ik wilde rennen vandaag en wát ik dan zou willen rennen, maar uiteindelijk gewoon een rondje rond de cottage gedaan met mijn beessie. Die bedacht ineens dat ze wel even ergens lekker uitgebreid wilde snuffelen nadat ik was begonnen met rennen en toen kwam er ook nog eens een auto aan. Ondanks deze stop (grom) toch nog 2 seconden sneller op de kilometer gelopen dan de laatste snelle ronde, dus weer 10,2 km per uur (afgerond). Ik was niet eens van plan om snel te lopen, maar blijkbaar ging het wel lekker. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik de laatst kilometer wel ben gaan versnellen toen ik zag dat ik toch redelijk op snelheid zat (tot mijn verrassing). Maar goed, ik wilde alleen een lekker rondje lopen en dat heb ik dus gedaan. Dat het daarnaast ook nog een snel rondje was, is meegenomen maar niet mijn doel. Dat is en blijft blessurevrij lekker lopen en genieten. Om een of andere reden vind ik het nog steeds een raar rondje, misschien doordat de weg zo vervelend op en neer loopt. Net aan het begin loopt het steeds omhoog en als je dan moe bent, gaat de weg naar beneden maar dan hoeft het al niet meer. En helemaal aan het einde, daar gaat de weg ook weer langzaam omlaag. Misschien eens andersom proberen te lopen.

De komende week is het getijde weer beter om naar het strand te gaan, dus dan zal ik eens kijken of ik een ander strand of een andere rüine kan vinden om te bekijken. Ik weet zeker dat er ergens nog iets is. Maar Low newton is ook nog een optie, want inmiddels weet ik dat ik vanaf Craster ook door een soort bosje naar het castle kan komen en weer terug over het schapenveld. Ik zoudan bij de golfbaan kunnen parkeren en de andere kant eens op kunnen lopen. Genoeg nog om te ontdekken dus.

Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 12 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 39 km – 2011 totaal 247 km
trailshoes 171 km

04.02.2011 – seahouses countryroads en stukje strand

04.02.2011 – seahouses countryroads en stukje strand

Bleh wat een rot rondje. Het waait inmiddels keihard, meer dan toen ik vertrok maar het waait flink. Omdat het water hoog stond, niet gepland om over het strand te gaan. Nadeel van de roads hier nu is de modder. Het heeft flink geregend vannacht en met alle tractoren die over de velden rijden en daarna over de weg, is het een grote modderzooi. Dat is met de hond niet zo lekker en ik vermoedde al dat ze flink vies zou worden. Ik heb op mijn gemakje gelopen, totaal niet mijn best gedaan om in de buurt van de 10 km per uur te blijven, want ik wist nog niet eens wat ik wilde gaan lopen en met deze gigantische wind, is het al een wonder dat je vooruit komt. Dus gewoon lekker gedieseld (9,5 km per uur toch nog) en genoten van een geweldig mooie regenboog die de hele tijd voor mijn neus zichtbaar bleef. Jammer genoeg geen foto van kunnen maken, omdat ik geen camera bij me had. Onderweg wat vogeltjes die last hadden van de wind, maar de mooie Yellowhammer maakte dat het toch bijna voelde als lente. Het is namelijk wel ontzettend zonnig! Na het rondje dacht ik slim te zijn en even door te lopen naar het strand om Z–tje schoon te maken maar het was op het strand niet te doen om te lopen en toen ik eenmaal thuis was, was ze weer ontzettend smerig, en kon k haar dus weer in de auto laden om schoon te maken in de zee.

Nou ja, een beetje merkwaardig rondje, maar ik was in ieder geval buiten zullen we maar zeggen. Dan ga ik nu hondje maar weer inladen, want ik heb nu een wandelafspraak met Ann op het strand. Rare planning en ik zal blij zijn als ik weer lekker binnen op de bank zit (dat doe ik geloof ik te weinig).

Gegevens:

* totale afstand 11,05 km
* temp 11 C met keiharde wind
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 32 km – 2011 totaal 240 km
trailshoes 164 km

02.02.2011 – seahouses countryroads

02.02.2011 – seahouses countryroads

Vandaag weer het rondje rond de cottage gedaan van eergisteren en van 4 januari toen ik hier net was. Het was gisteren heerlijk weer, vandaag op zich ook maar het waait ineens keihard en dat kon ik goed merken tijdens het lopen. Het hele eerste stuk had ik keiharde tegenwind. Toch geprobeerd weer rond de 10 km per uur te blijven en dat lukte, ik was sneller dan 10 km per uur dus dat was niet slecht met deze wind (en de op en neer lopende weg).

Nu ga ik genieten van een groot stuk lamb shank dat ik vanmorgen kreeg van Anne, een vrouw die ik hier ontmoet heb een paar weken geleden. Ook zij heeft toevallig een draadhaar Vizsla en zo kwamen we aan de praat op het strand. Het ruikt hier inmiddels zalig, naar aspergepuntjes die in de stomer zitten, en het stuk vlees met lekkers erbij dat ik in een pannnetje langzaam aan het opwarmen ben. Tsja, wie veel beweegt, moet veel en goed eten. En dat doe ik dan ook.

Gegevens:

* totale afstand 7,4 km
* temp 12 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 21 km – 2011 totaal 229 km