Dagelijks archief: februari 11, 2011

11.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

11.02.2011 – seahouses & bamburgh beach

Vertrokken met 0 zin vandaag. Maar ja, Z-tje moet toch ook naar buiten en ik weet niet eens waarom ik geen zin had. Beetje lui denk ik. Mag wel een dagje eigenlijk. Maar goed, rond 2 uur dan maar op pad gegaan voor een kort rondje over het strand. Het getijde is laag tot laat op de dag, dus dat is super want het strand is dan heel breed en mooi stevig om op te lopen. De auto had ik wat verder richting Monkshouse geparkeerd, zodat ik bij het inlopen gewoon daar zou kunnen wandelen door dat stomme watertje. En ik wist niet zeker hoe ver ik zou willen lopen, dus op deze manier zou ik mooi een soort achtje kunnen doen als ik zou willen. Heel rustig van start gegaan. Het was vrij aardig weer, bijna geen wind en als er al wind stond, had ik die zeker in de rug op de heenweg.

Al snel dieselde ik langs Bamburgh Castle en omdat me was gezegd dat het aan de andere kant van de vuurtoren ook erg mooi zou zijn, ben ik toch maar die kant op gegaan. De vorige keer kwam ik tot de vuurtoren en ben ik weer teruggegaan. Dat betekende wel dat ik een stukje moest wandelen maar dat was niet erg. Aan de andere kant (richting Budle Bay) is het inderdaad prachtig. Heel anders weer. Helaas geen camera bij me, dus ik zal die route nog wel een keer willen doen. Maar ineens zag ik donkere wolken zich opstapelen en voelde ik al dat er een enorme wind opgestoken was. Die zou ik dus pal tegen hebben op de terugweg. Met al ruim 6 km op de teller ben ik dus maar gauw teruggegaan wat niet kon verhinderen dat ik de laatste kilometers in de regen heb gelopen. Nou ja, van die motregen maar met de keiharde wind viel dat nog niet eens mee. Gek genoeg was het heerlijk. Heel merkwaardig. Heb rustig aan gedaan, en gewoon genoten van de omgeving.

Alleen vraag ik me nu af of Z-tje de hele weg met een stuk zeewier heeft gelopen. Ik vond het al zo vreemd dat ze op een gegeven moment rare kwijldraden uit haar bek had hangen toen ik bij het kasteel even mijn veter vastmaakte. Ze bleef ook steeds zo naar me opkijken maar omdat ze er prima uitzag heb ik er verder geen aandacht aan geschonken. Ik probeer wel altijd ervoor te zorgen dat ze niet start met iets in haar bek. Maar toen ik haar uit de auto haalde, pakte ze trots haar stukje zeewier op. Merkwaardig…. stakker, dat hoeft ze toch geen 12 km mee te sjouwen :(

Gegevens:

* totale afstand 11,8 km
* temp 5 C
* gem BPM 127

rondje in google earth openen

februari 73 km – 2011 totaal 281 km
trailshoes 195 km