Dagelijks archief: februari 18, 2011

18.02.2011 – hitland

18.02.2011 – hitland

En dan ineens ben ik weer in Nederland. Gisteren wandelde ik op het strand met de hond en moest ik hijgen als een postpaard. Had zelfs Ventolin nodig, dat ik normaal dus niet echt (meer) gebruik. Gelukkig zit het werkelijk in alle zakken, omdat het natuurlijk altijd mis kan gaan. Was dus weer onaangenaam verrast door het klimaat en de lucht hier.

Vandaag dus maar gestart met een klein rondje door Hitland, mijn ‘standaard’ rondje zonder verlenging. Ik liep dat vlak voor vertrek in mijn tot dan toe snelste tijd van 6.03. Vandaag liep ik het in 5.53. Dat was weliswaar dus sneller, maar hard werken en ik vond het echt helemaal niks. Als je dan bedenkt dat het hier totaal vlak is, en er vandaag geen wind stond, had dat natuurlijk veel sneller moeten zijn gezien de tijden rond de cottage in de UK. Maar goed, het begin is er in ieder geval weer. Het zal wel weer wennen zijn. Ik herinner me nog de terugkomst uit Helgoland, toen ik het idee had dat ik door een dichte vieze mist moest rennen hier, versus de lucht (zonder auto’s) van Helgoland. Afwachten maar.

edit
Vanavond eens de sites bestudeerd van het RIVM en de UK air quality websites. Ik ben dus NIET gek. Wat en verschillen. Fijnstof is voor vandaag slecht en zeker voor morgen in dit gebied (Drenthe en Groningen ontspringen de dans redelijk). Het gebied van de UK en Schotland waar ik zat is veel en veel beter. Ik zie dus geen spoken als ik echt met die klote longen het verschil direct merk. Ik weet dat je er op een gegeven moment wel aan went maar toch. Langzaam begin ik misschien zelfs wel te begrijpen waarom ik pob kreeg in januari 2010 toen ik net terug was uit Schotland. Hoewel het hier toen koud was, had ik in Schotland natuurlijk in veel kouder weer gerend (en wat te denken van december 2010 in Schotland waar ik met minus 6 graden bijna de halve marathon rende). Ach ja. Toch nog maar even doorsparen en eventueel toch nog eens naar dat rare Noord Nederland kijken dan

Gegevens:

* totale afstand 7,2 km
* temp 1 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 111 km – 2011 totaal 318 km
trailshoes 226 km